Solana este o monedă? - monad

Cursuri cripto gratuite.

Semnale FUTURES gratuite.

Solana este o monedă? - monad

Cursuri cripto gratuite.

Semnale FUTURES gratuite.

Articole

Ethena Labs obține finanțare de 14 milioane de dolari pentru dolarul sintetic

februarie 20, 2024 Binance, Blog, Finanțe, Persoane
Ethena Labs obține finanțare de 14 milioane de dolari pentru dolarul sintetic

Instrumentele financiare legate de dolarul Statelor Unite reprezintă o nouă frontieră pentru piețele din afara țării. Acesta este pariu făcut de Ethena Labs, o startup care obține 14 milioane de dolari în finanțare pentru un dolar sintetic bazat pe Ethereum.

Echipa Ethena a dezvăluit finanțarea pe 16 februarie, susținută de firma de capital de risc Dragonfly, printre alți investitori. O rundă anterioară de investiții în 2023 a adus startup-ul 6 milioane de dolari de la Binance Labs, Gemini, Bybit, Mirana Ventures, OKX Ventures și Deribit pentru a dezvolta soluții de finanțare decentralizată construite pe rețeaua Ethereum.

Capitalul va susține USDe, un dolar sintetic susținut de strategii de delta-hedging, folosind Ether staking ca garanție. Produsul a adunat 200 de milioane de dolari în valoare totală blocată de la lansare în decembrie, conform datelor de la DefiLlama.

“USDe își menține aproximativ ținta la dolarul american prin delta-hedging a activelor furnizate de utilizatorii care emit USDe pentru a vinde colateral Ethereum staking folosind perpetual swaps pentru a obține stabilitate ‘delta-neutrală'”, a explicat compania într-un comunicat distribuit către Cointelegraph.

Cu alte cuvinte, USDe își menține ancorarea la dolarul american printr-o combinație de strategii de hedging. Folosește derivate financiare, cum ar fi arbitrajul și contractele perpetue de swap, pentru a asigura că valoarea monedei digitale rămâne constantă cu dolarul, o abordare diferită față de stablecoin-urile obișnuite care utilizează colateral direct sau metode algoritmice pentru a-și menține valoarea.

“Privim stablecoin-urile ca fiind cel mai important instrument în cadrul criptomonedelor și singura idee care a găsit cu adevărat potrivire pe piață, cu mai mult de 130 de miliarde de dolari cerere globală, în ciuda faptului că emitentul încasează în totalitate randamentul”, a remarcat CEO-ul Ethena Labs, Guy Young.

De exemplu, emițătorul principal de stablecoin Tether Holdings Limited a înregistrat “profit net record” de 2,85 miliarde de dolari în ultimul trimestru al anului 2023, generat de randamentele din rezervele sale de Tether, inclusiv aproximativ 1 miliard de dolari în dobânzi de la titlurile de valoare ale Trezoreriei SUA, care susțin cea mai mare parte a activelor stablecoin-ului.

“Întregul spațiu se bazează pe stablecoin-urile centralizate cu colateral aflat în sistemul bancar – oferirea unei alternative sintetice de dolar cripto-native este, în opinia noastră, cea mai mare oportunitate în cadrul acestui spațiu.”

Cu toate acestea, utilizarea delta-hedging nu înseamnă că dolarul sintetic este lipsit de riscuri. Riscurile de lichiditate și de contra-parte în perioade de stres pe piață și evenimente neașteptate sunt mereu la colț. Pentru a atenua astfel de riscuri, startup-ul pretinde că are colateral ținut și soluționat de firme de calibru instituțional precum Fireblocks, Copper și Bitgo.

"Stablecoin-urile au crescut masiv în popularitate în ultimii ani, oferind acces la economii denominate în USD și remitențe pentru oameni din întreaga lume, dar au fost întotdeauna limitate de una dintre aceste trei probleme [stabilitate, cenzură și eficiență de capital]", a spus Tom Schmidt, partener general la Dragonfly, numind produsul sintetic "sfântul graal al dolarilor cripto".

Tags:
Write a comment