Solana este o monedă? - monad

Cursuri cripto gratuite.

Semnale FUTURES gratuite.

Solana este o monedă? - monad

Cursuri cripto gratuite.

Semnale FUTURES gratuite.

Articole

Emoji-urile pot prezice mai bine rezultatele tranzacțiilor cu criptomonede, conform cercetătorilor

februarie 20, 2024 Blog, Finanțe, Piețe
Emoji-urile pot prezice mai bine rezultatele tranzacțiilor cu criptomonede, conform cercetătorilor

Recent, o echipă multidisciplinară de cercetători din Europa și Asia a efectuat o cercetare pentru a determina dacă este posibil să se prezică rezultate pozitive în tranzacționarea cu criptomonede folosind doar sentimentul emoji-urilor de pe rețelele sociale.

Conform preprintului cercetării echipei, emoji-urile asociate cu sentimentul pozitiv prefigurează cu acuratețe mișcările pozitive ale pieței:

„Legătura predictivă puternică dintre nivelele ridicate de sentiment pozitiv și creșterile ulterioare ale prețului BTC sugerează că discursul optimist pe rețelele sociale, așa cum este cuprins de emoji-urile percepute cel mai pozitiv, acționează ca un barometru pentru sentimentul pieței. Aceasta poate reflecta optimismul mai larg al investitorilor, influențând comportamentul de cumpărare și direcționând tendințele pieței.”

Pentru a descoperi relația dintre postările pe rețelele sociale care prezintă emoji-uri asociate cu sentimentul pozitiv față de criptomonede și creșterea randamentelor tranzacționării, cercetătorii s-au întors la X, fostul Twitter.

Echipa a folosit GPT-4, sistemul de inteligență artificială care stă la baza ChatGPT, pentru a analiza seturi de date pline de postări despre criptomonede care conțineau emoji-uri asociate cu sentimentul.

Odată ce au dezvoltat o metodă algoritmică prin care puteau utiliza analiza sentimentului pentru a ghida tranzacționarea din ziua următoare, echipa a stabilit o rutină simplă: dacă botul arăta un sentiment pozitiv pentru emoji într-o anumită zi, echipa cumpăra un Bitcoin și îl vindea chiar a doua zi.

Conform cercetării, această strategie a dus la câștiguri pozitive constante care au depășit trendurile normale ale pieței.

Probabil că majoritatea comunității cripto de pe rețelele sociale este familiarizată cu ideea că un emoji de navă spațială indică sentiment pozitiv și, ca atare, este adesea asociat cu prognoze de performanță pozitive.

Transformarea acestei idei într-un flux de date utilizabil este doar prima contribuție a cercetătorilor. În al doilea rând, au descoperit momentul potrivit pentru datele cu intervale de timp.

“Un ‘ritm de timp’ de 30 până la 40 de zile”, scriu cercetătorii, “oferea o fereastră echilibrată suficient de lungă pentru a integra tendințe de sentiment semnificative și suficient de scurtă pentru a rămâne receptivă la schimbările recente.”

În acest caz, înseamnă că, cu o lună sau așa de date despre sentimentul emoji-urilor pe rețelele sociale și acces la GPT-4, cercetătorii au reușit să depășească piața.

Au existat câteva rezerve. În primul rând, strategia lor de tranzacționare nu a luat în considerare taxele de tranzacționare și altele asociate. Și, în al doilea rând, au testat algoritmii în comparație cu o strategie care implica cumpărarea de BTC în fiecare zi și vânzarea acestuia în ziua următoare.

Tags:
Write a comment