Solana este o monedă? - monad

Cursuri cripto gratuite.

Semnale FUTURES gratuite.

Solana este o monedă? - monad

Cursuri cripto gratuite.

Semnale FUTURES gratuite.

Articole

Partidul aflat la guvernare din Coreea de Sud promite o amânare de 2 ani pentru impozitarea criptomonedelor în contextul alegerilor iminente

februarie 20, 2024 Blog, Finanțe, Persoane, Piețe
Partidul aflat la guvernare din Coreea de Sud promite o amânare de 2 ani pentru impozitarea criptomonedelor în contextul alegerilor iminente

Partidul aflat la guvernare din Coreea de Sud, Partidul Puterii Populare, a demarat o campanie pentru amânarea impozitării câștigurilor din criptomonede cu încă doi ani, în cadrul promisiunilor sale electorale pentru alegerile generale din aprilie.

Potrivit ziarului local Herald Business Daily, partidul politic și-a exprimat opinia că este necesar să se creeze mai întâi o structură generală pentru criptomonede înainte de a se aborda impozitarea. Aceasta ar trebui să fie posibilă doar după stabilirea acestei baze.

Un reprezentant al partidului a subliniat, de asemenea, că baza fiscală nu a fost încă stabilită. Spre deosebire de bursa de valori, oficialul a explicat că nu există entități mandatate să supravegheze tranzacțiile cu criptomonede. Partidul consideră că sunt necesari doi ani pentru a stabili un astfel de sistem. Oficialul partidului a afirmat, de asemenea, că impozitarea ar trebui să protejeze proprietatea țării și viața cetățenilor săi, menționând că unele aspecte ale guvernului au neglijat piața cripto până acum.

Planul de a impozita profiturile din tranzacțiile cu criptomonede a fost anunțat în ianuarie 2021. Potrivit regulilor fiscale, investitorii în criptomonede care înregistrează câștiguri care depășesc suma de 2,5 milioane de woni (aproximativ 1.900 de dolari) într-un an ar trebui să plătească un impozit de 20%. Această limită stabilită este semnificativ mai mică decât cea aplicată pentru acțiuni, unde impozitul se aplică doar pentru câștiguri ce depășesc 50 de milioane de woni (aproximativ 37.400 de dolari).

Implementarea impozitului a întâmpinat mai multe amânări de-a lungul anilor. Inițial, planul era să se implementeze impozitul în 2022. Cu toate acestea, legislatorii au convenit să amâne implementarea impozitului până în 2023, invocând deficiențe în procedurile de colectare a informațiilor care urmau să fie efectuate de Serviciul Național de Impozite.

În iulie 2022, oficialii guvernamentali au anunțat că amână din nou implementarea impozitului de 20% pe câștigurile din criptomonede cu doi ani. De această dată, legislatorii au invocat condițiile stagnante ale pieței cripto. La acea vreme, Bitcoin (BTC) era tranzacționat în jurul valorii de 51.637 de dolari, iar mai târziu a atins un minim de 16.000 de dolari. Guvernul a afirmat, de asemenea, că avea nevoie de timp pentru a pregăti măsuri de protecție a investitorilor.

Tags:
Write a comment