Solana este o monedă? - monad

Cursuri cripto gratuite.

Semnale FUTURES gratuite.

Solana este o monedă? - monad

Cursuri cripto gratuite.

Semnale FUTURES gratuite.

Articole

Declarația lui Gary Gensler privind aprobările ETF Bitcoin

ianuarie 10, 2024 BITCOIN, Blog, Persoane
Declarația lui Gary Gensler privind aprobările ETF Bitcoin

Președintele SEC în propriile sale cuvinte.

Astăzi, Comisia a aprobat listarea și tranzacționarea unui număr de acțiuni de produse tranzacționate la bursă bitcoin la vedere (ETP).

Am spus adesea că Comisia acționează în conformitate cu legea și modul în care instanțele interpretează legea. Începând sub președintele Jay Clayton în 2018 și până în martie 2023, Comisia a dezaprobat peste 20 de depuneri de reguli de schimb pentru ETP-uri spot bitcoin. Una dintre aceste dosare, făcută de Grayscale, a avut în vedere conversia Grayscale Bitcoin Trust într-un ETP.
Acum ne confruntăm cu un nou set de dosare similare cu cele pe care le-am dezaprobat în trecut. Circumstanțele, însă, s-au schimbat. Curtea de Apel a Statelor Unite pentru Districtul Columbia a considerat că Comisia nu și-a explicat în mod adecvat raționamentul în dezaprobarea listei și tranzacționării ETP-ului propus de Grayscale (Ordinul Grayscale). Prin urmare, instanța a anulat Ordinul în tonuri de gri și a trimis chestiunea Comisiei. Pe baza acestor circumstanțe și a celor discutate mai pe larg în ordinul de aprobare, consider că calea cea mai sustenabilă de urmat este aprobarea cotării și tranzacționării acestor acțiuni ETP bitcoin spot.
Comisia evaluează orice normă depusă de către o bursă națională de valori mobiliare pe baza faptului că este în conformitate cu Legea privind schimburile și cu reglementările în temeiul acestuia, inclusiv dacă este concepută pentru a proteja investitorii și interesul public. Comisia este neutră în ceea ce privește meritele și nu consideră anumite companii, investiții sau activele care stau la baza unui ETP. Dacă emitentul unei valori mobiliare și bursa listată respectă Legea privind valorile mobiliare, Legea privind schimburile și regulile Comisiei, emitentul respectiv trebuie să aibă același acces la piețele noastre reglementate ca oricui altcineva.

Important este că acțiunea de astăzi a Comisiei este asociată ETP-urilor care dețin o marfă care nu este de securitate, bitcoin. Nu ar trebui să semnaleze în niciun caz disponibilitatea Comisiei de a aproba standardele de listare pentru valorile mobiliare criptoactive. Nici aprobarea nu semnalează nimic despre opiniile Comisiei cu privire la statutul altor active cripto în conformitate cu legile federale privind valorile mobiliare sau despre starea actuală de neconformitate a anumitor participanți la piața activelor cripto cu legile federale privind valorile mobiliare. După cum am spus în trecut, și fără a prejudeca niciun activ cripto, marea majoritate a activelor cripto sunt contracte de investiții și, prin urmare, sunt supuse legilor federale privind valorile mobiliare.
Investitorii de astăzi pot deja să cumpere și să vândă sau să câștige în alt mod expunere la bitcoin la o serie de case de brokeraj, prin fonduri mutuale, pe bursele naționale de valori mobiliare, prin aplicații de plată peer-to-peer, pe platforme de tranzacționare cripto neconforme și, desigur, prin Grayscale Bitcoin Trust. Acțiunea de astăzi va include anumite protecții pentru investitori:
În primul rând, sponsorilor ETP-urilor bitcoin li se va cere să ofere dezvăluiri complete, corecte și veridice despre produse. Investitorii în orice ETP bitcoin care este listat și tranzacționat vor beneficia de dezvăluirea inclusă în declarațiile publice de înregistrare și în depunerile periodice necesare. Deși aceste dezvăluiri sunt necesare, este important de reținut că acțiunea de astăzi nu aprobă acordurile ETP dezvăluite, cum ar fi acordurile de custodie.
În al doilea rând, aceste produse vor fi listate și tranzacționate la bursele naționale de valori mobiliare înregistrate. Astfel de schimburi reglementate trebuie să aibă reguli concepute pentru a preveni frauda și manipularea și le vom monitoriza îndeaproape pentru a ne asigura că aplică aceste reguli. În plus, Comisia va investiga pe deplin orice fraudă sau manipulare de pe piețele valorilor mobiliare, inclusiv schemele care utilizează platforme de social media. Astfel de burse reglementate au, de asemenea, reguli menite să abordeze anumite conflicte de interese, precum și să protejeze investitorii și interesul public.

În plus, regulile și standardele de conduită existente se vor aplica la cumpărarea și vânzarea ETP-urilor aprobate. Aceasta include, de exemplu, Regulament Best Interess atunci când broker-dealerii recomandă ETP-urilor investitorilor de retail, precum și o obligație fiduciară conform Legii privind consilierii de investiții pentru consilierii de investiții. Acțiunea de astăzi nu aprobă sau aprobă platformele sau intermediarii de tranzacționare cripto, care, în cea mai mare parte, nu sunt conforme cu legile federale privind valorile mobiliare și au adesea conflicte de interese.

În al treilea rând, personalul Comisiei finalizează separat revizuirea declarațiilor de înregistrare pentru 10 ETP-uri spot bitcoin simultan, ceea ce va contribui la crearea unor condiții de concurență echitabile pentru emitenți și va promova corectitudinea și concurența, în beneficiul investitorilor și al pieței în general.
Din 2004, această agenție are experiență în supravegherea ETP-urilor spot de mărfuri non-securitate, cum ar fi cele care dețin anumite metale prețioase. Această experiență va fi valoroasă în supravegherea noastră a tranzacționării spot bitcoin ETP.
Deși suntem neutri în merit, aș reține că activele subiacente din ETP-urile metalelor au utilizări de consum și industriale, în timp ce, în contrast, bitcoinul este în primul rând un activ speculativ, volatil, care este folosit și pentru activități ilicite, inclusiv ransomware, spălarea banilor, evaziunea sancțiunilor. , și finanțarea terorismului.
Deși am aprobat astăzi listarea și tranzacționarea anumitor acțiuni ETP bitcoin spot, nu am aprobat sau aprobat bitcoin. Investitorii ar trebui să rămână precauți cu privire la nenumăratele riscuri asociate cu bitcoin și produsele a căror valoare este legată de cripto.

Tags:
Write a comment