Solana este o monedă? - monad

Cursuri cripto gratuite.

Semnale FUTURES gratuite.

Solana este o monedă? - monad

Cursuri cripto gratuite.

Semnale FUTURES gratuite.

Articole

SEC a declarat că a aprobat propuneri pentru ETF-uri spot bitcoin pe o bază accelerată

ianuarie 10, 2024 BITCOIN, Blog, Finanțe, Persoane, Piețe
SEC a declarat că a aprobat propuneri pentru ETF-uri spot bitcoin pe o bază accelerată

Securities and Exchange Commission a declarat că a aprobat propuneri pentru 11 ETF-uri spot bitcoin pe o bază accelerată, într-un document care a fost încărcat pe site-ul SEC și acum trece la o eroare 404.

Documentul enumeră 11 ETF-uri spot bitcoin de la Bitwise, Grayscale, Hashdex, BlackRock, Valkyrie, BZX, Invesco, VanEck, WisdomTree, Fidelity și Franklin.

„După o analiză atentă, Comisia constată că Propunerile sunt în concordanță cu Legea privind schimburile și cu regulile și reglementările aplicabile unei burse naționale de valori mobiliare”, se arată în document.

Documentul notează că frauda sau manipularea care ar avea un impact asupra prețurilor pe piețele spot bitcoin ar avea probabil un impact similar asupra prețurilor futures bitcoin. Acesta este un semn din cap către recentul caz judiciar care a constatat că SEC a acționat într-o manieră „arbitrară și capricioasă” atunci când a respins oferta anterioară a lui Grayscale de a pivota G BTC -1,77%
la un ETF.

„Sunt bucuros să confirm că echipa Grayscale a primit aprobările de reglementare necesare pentru a include GBTC la NYSE Arca și vom împărtăși un comunicat de presă cu informații suplimentare în curând”, a spus un purtător de cuvânt al Grayscale.

“Se pare că ordinul de aprobare a ETF Bitcoin a ajuns pe site-ul SEC, dar linkul nu mai funcționează. Acestea fiind spuse, acest document mi se pare exact”, a declarat analistul Bloomberg ETF James Seyffart la X.

Mai devreme astăzi, bursa Cboe BZX a trimis scrisori Comisiei pentru Valori Mobiliare și Burse, miercuri, solicitând „accelerarea înregistrării” pentru ETF-urile Bitcoin spot propuse. Câteva ore mai târziu, a emis notificări de listare pentru șase ETF-uri potențiale, spunând că tranzacționarea va începe joi. Acest lucru a fost înainte de orice aprobare din partea SEC.

Odată ce tranzacționarea începe, aceste produse ar putea înregistra intrări mari. Cofondatorul și CIO al Valkyrie Investments, Steven McClurg, a spus că se așteaptă ca fonduri ale investitorilor să vină de la 200 la 400 de milioane de dolari la ETF-ul Valkyrie și toți participanții ar putea vedea intrări de la 4 la 5 miliarde de dolari în primele două săptămâni.

VanEck a estimat că 1 miliard de dolari vor ajunge în primele zile și 2,4 miliarde de dolari într-un trimestru. Galaxy se așteaptă la 14 miliarde de dolari în primul an. Bitwise a spus că a anticipat ca piața ETF-urilor bitcoin spot să ajungă la aproximativ 72 de miliarde de dolari în cinci ani.

Marți, contul X al SEC a fost compromis și a apărut o postare care susținea că SEC a acordat aprobarea pentru listarea ETF-urilor bitcoin la toate bursele de valori mobiliare înregistrate, cu o imagine care arată o citare a președintelui SEC, Gary Gensler. A fost șters la scurt timp cu postări ulterioare care susțin că este neautorizat și că ETF-urile Bitcoin spot nu fuseseră aprobate până la acel moment.

Pregătirea pentru ETF-uri bitcoin spot
Emitenții au aliniat, de asemenea, finanțare de început pentru produsele lor. VanEck a preluat conducerea cu investiții directe, menționând că și-a însămânțat potențialul său ETF spot bitcoin cu 72,5 milioane de dolari. Bitwise și-a introdus ETF-ul propus cu 500.000 de dolari, conform formularului S-1 modificat, dar Pantera Capital a mai spus că este interesată să investească 200 de milioane de dolari în fond dacă va fi aprobat. BlackRock și-a însămânțat potențialul său ETF spot bitcoin cu 10 milioane de dolari.

Înainte de aprobare, solicitanții ETF au purtat un război pentru cine poate oferi cele mai mici taxe. Bitwise a fost cel mai scăzut, cu zero comisioane în primele șase luni sau până la 1 miliard de dolari de active și 0,2% după aceea – pe care a scăzut de la 0,24% cu doar câteva zile înainte. BlackRock și-a menținut oferta de reducere de 0,2% pentru primele 12 luni sau până când fondul atinge 5 miliarde de dolari în active și 0,3% de atunci înainte. Alte taxe variază până la 1,5% cel mai mare.

Tags:
Write a comment