Solana este o monedă? - monad

Cursuri cripto gratuite.

Semnale FUTURES gratuite.

Solana este o monedă? - monad

Cursuri cripto gratuite.

Semnale FUTURES gratuite.

Articole

Scăderile așteptate ale ratelor Fed susțin cazul Bull în Bitcoin?

ianuarie 4, 2024 Blog

Scăderile reînnoite ale ratelor de dobândă de către Fed au prevestit din trecut recesiuni și au declanșat rotația banilor din activele de risc.

Procesele verbale ale Fed publicate miercuri arată că factorii de decizie ar putea reduce ratele în acest an.
Datele anterioare arată că tinde să urmeze o recesiune economică pe măsură ce Fed începe să reducă ratele.
Procesul-verbal al reuniunii din decembrie a Rezervei Federale (Fed) publicat miercuri a arătat că sunt probabile reduceri ale ratei dobânzii în 2024.

Reducerea lichidității mult așteptată a fost larg prezentată ca un vânt critic optimist pentru bitcoin (BTC), alături de lansarea spot iminentă de ETF și de înjumătățirea la jumătate a recompensei de minerit a blockchain-ului Bitcoin.
Există o captură. Datele anterioare provenite de la MacroMicro arată că etapele incipiente ale presupusului stimulent ciclu de reducere a ratei dobânzilor Fed sunt adesea caracterizate de economia în pragul unei recesiuni și de o scurtă, dar notabilă creștere a dolarului american, o monedă de rezervă globală susținută de cea mai mare și mai mare valută din lume. cea mai lichidă piață a obligațiunilor de stat.

Cu alte cuvinte, dacă istoria este un ghid, bitcoin poate vedea o scurtă și intensă criză de aversiune la risc mai târziu în acest an, după ce Fed începe să reducă rata de referință a fondurilor federale.
O recesiune este o perioadă prelungită de scădere a producției economice și de creștere a șomajului. Lăsată în sarcina forțelor pieței, o recesiune poate duce la o scădere bruscă a capacității de asumare a riscurilor a investitorilor și la deflația prețului activelor. Astfel, băncile centrale deseori luptă la fel cu stimulente monetare.
Dolarul este o monedă de rezervă globală, cu un rol exagerat în comerțul global, datoria internațională și împrumuturile nebancare. Când dolarul verde se ridică, cei cu împrumuturi în dolari se confruntă cu costuri mai mari de serviciul datoriei. Acest lucru duce la condiții financiare mai stricte, ceea ce duce la reducerea expunerii investitorilor la activele de risc precum bitcoin.

U.S. interest rate, dollar index, S&P 500. (MacroMicro)

Indicele dolarului, care evaluează cursul de schimb al USD față de principalele monede fiduciare, sa consolidat inițial după ce Fed a început ciclul de reducere a ratei la mijlocul anului 2000, septembrie 2007 și august 2019. S&P 500, un indicator al apetitului pentru risc al investitorilor la nivel mondial , au văzut crize de aversiune la risc în primele etape ale ciclului de reducere a ratei.
Zona umbrită arată că recesiunile au urmat pivotul Fed la reducerea ratelor.
Recesiunea urmează reducerilor de rate?
Din punct de vedere istoric, Fed a recurs la reduceri de dobândă doar cu recesiune în pragul ușii. Acest lucru a condus la piețele de perspectivă să trateze reducerile de dobândă ca un prevestitor al veștilor proaste și să caute siguranță în dolarul american.

Recesiunile au urmat constant debutul ciclurilor de relaxare în ultimii 60 de ani, potrivit datelor urmărite de firma de investiții bancare Piper Sandler.
„Această secvență are loc adesea pentru că Fed tinde să depășească prin creșterea și menținerea ratelor dobânzilor ridicate mai mult decât este necesar, înăbușind din neatenție creșterea economică. Reducerile ratelor intră de obicei doar atunci când economia este în scădere vizibil și șomajul este în creștere. în acel punct, o recesiune este de obicei inevitabilă”, a spus Piper Sandler într-o notă adresată clienților pe 2 ianuarie.
„De data aceasta, este probabil ca același model se va repeta, Fed menținând o poziție de șoim mai mult decât este necesar”, a adăugat Piper Sandler.

Tags:
Write a comment