Solana este o monedă? - monad

Cursuri cripto gratuite.

Semnale FUTURES gratuite.

Solana este o monedă? - monad

Cursuri cripto gratuite.

Semnale FUTURES gratuite.

Articole

Solana și Avalanche avansează pe măsură ce Bitcoin își testează nivelurile cheie

ianuarie 4, 2024 Blog, Finanțe

Mișcările recente de piață au fost subliniate de o scădere notabilă a dominanței BTC, de la 42,4% la 38,7%

În timp ce Bitcoin (BTC) se tranzacționează în apropiere de marca semnificativă de 44.000 de dolari, altcoinurile precum Solana (SOL) și Avalanche (AVAX) au înregistrat creșteri remarcabile ale prețurilor.

Pe 21 decembrie, în timp ce Bitcoin lupta pentru a sparge nivelul de rezistență de 45.000 de dolari, SOL și AVAX au condus avansul altcoinurilor de mare capitalizare. Creșterea acestor criptomonede alternative reflectă o schimbare mai largă a pieței, cu interesul investitorilor tot mai mare îndreptat către active digitale mai diverse.

Mișcările recente de piață au fost subliniate de o scădere notabilă a dominanței BTC, de la 42,4% la 38,7% în ultimele 30 de zile.

Bitcoin dominance vs. altcoin dominance

Acest trend sugerează un apetit crescând pentru altcoinuri în timp ce acțiunea prețului Bitcoin rămâne într-o zonă limitată.

Traderii, folosindu-se de analiza tehnică, văd scăderea dominanței Bitcoin și consolidarea acestuia ca semne că piețele altcoinurilor ar putea fi pregătite pentru o evadare.

Mai mult, interacțiunea dintre Indicele Dolarului American (DXY) și prețul Bitcoinului este adesea un indicator de sentiment menționat de traderii tehnici. În prezent, DXY este în scădere cu 1.56% pe lună, în timp ce prețul Bitcoinului înregistrează o creștere de 16.18% în aceeași perioadă.

Bitcoin price vs U.S. Dollar Index. 3-day chart.

Această divergență sugerează că investitorii sunt mai încrezători în criptomonede în general, chiar și în timp ce dolarul american se întărește.

Apropierea Solana de marca de 100 de dolari nu este doar despre preț; este un exemplu al focalizării rețelei pe îmbunătățirea experienței utilizatorului și extinderea ecosistemului său.

Experiența îmbunătățită pentru lansările de tokenuri și NFT, accesibilitatea mobilă și capacitatea rețelei de a gestiona proiecte de mare capacitate au contribuit toate la creșterea sa de capitalizare de piață.

Similar, creșterea Avalanche este alimentată de un ecosistem înfloritor, cu o creștere a utilizatorilor DApp și stimulente pentru protocol atrăgând mai mulți participanți și capital.

Solana și Avalanche avansează pe măsură ce Bitcoin își testează nivelurile cheie

Aceste două altcoinuri sunt doar două exemple ale modului în care proiectele care se concentrează pe oferirea de experiențe și valoare unice utilizatorilor se pot descurca bine în piață.

Pe măsură ce anul se încheie, piața crypto rămâne un tapet complex de avansări tehnologice, schimbări de sentiment ale investitorilor și influențe macroeconomice.

Creșterea altcoinurilor precum Solana și Avalanche pe fondul fazei de consolidare a Bitcoin reflectă o piață în evoluție, explorând noi frontiere dincolo de criptomoneda pionieră.

Cu anticiparea dezvoltărilor regulatorii și a reperelor tehnologice, scena este pregătită pentru o redefinire continuă a peisajului cripto în 2024.

Tags:
Write a comment