Solana este o monedă? - monad

Cursuri cripto gratuite.

Semnale FUTURES gratuite.

Solana este o monedă? - monad

Cursuri cripto gratuite.

Semnale FUTURES gratuite.

Articole

Primul ETF (Fond Tranzacționat la Bursă) de aur a avut nevoie de 2 ani pentru a atinge 10 miliarde de dolari, în timp ce acest ETF pentru Bitcoin a reușit să realizeze acest lucru în doar 2 luni

martie 4, 2024 BITCOIN
Primul ETF (Fond Tranzacționat la Bursă) de aur a avut nevoie de 2 ani pentru a atinge 10 miliarde de dolari, în timp ce acest ETF pentru Bitcoin a reușit să realizeze acest lucru în doar 2 luni

Trustul Bitcoin al BlackRock, iShares Bitcoin Trust (IBIT), a depășit suma de 10 miliarde de dolari în active sub administrare (AUM) în puțin peste șapte săptămâni – o cifră pe care primul ETF sprijinit de aur din SUA a avut nevoie de peste doi ani pentru a o atinge.

La 1 martie, Bitcoin ETF al BlackRock a atins suma de 10 miliarde de dolari în AUM – în jur de 39 de zile de tranzacționare de la lansare.

Pe de altă parte, primul ETF de aur al Statelor Unite – SPDR Gold Shares (GLD) – a avut nevoie de peste doi ani pentru a realiza același lucru după lansarea sa în 2004, conform blogului financiar Zero Hedge.

“Influxurile de Bitcoin ETF au pulverizat cu totul pe cele ale aurului. Nu există nicio comparație, sunt complet surclasate, distruse,” a declarat Will Clemente, cofondator al Reflexivity Research, pe 3 martie.

Au existat mai multe zile cu intrări record în ETF-urile de Bitcoin săptămâna trecută, cu 26, 27 și 28 februarie care au depășit 500 de miliarde de dolari pentru cele nouă ETF-uri noi.

La 4 martie, fostul capitalist de risc Jeff Kirdeikis a împărtășit un grafic care compară intrările în ETF-uri BTC cu ieșirile din fondurile de aur, adăugând că produsele Bitcoin au acumulat deja aproape jumătate din valoarea fondurilor de aur de la lansarea lor în ianuarie.

Peter Schiff, un adept al aurului, nu s-a lăsat convins. La 2 martie, el a declarat că CNBC este atât de concentrat pe “spectacolul secundar cu Bitcoin și noile ETF-uri Bitcoin, încât nici măcar nu au raportat despre creșterea de 43 de dolari în prețul aurului sau noul preț record înalt al ETF-ului de aur GLD.”

Prețurile aurului s-au întors la niveluri apropiate de vârf de 2081 de dolari pe uncie la 3 martie. Cu toate acestea, prețiosul metal galben a înregistrat doar o creștere de 1% de la începutul anului. Comparativ, prețurile Bitcoin au crescut cu 50% în aceeași perioadă.

La sfârșitul lunii februarie, analistul de ETF-uri de la Bloomberg, Eric Balchunas, a declarat: “Durerea aurului este câștigul ETF-urilor Bitcoin în competiția de păstrare a valorii.” A adăugat că exista o “șansă destul de mare” ca ETF-urile Bitcoin să depășească ETF-urile de aur în AUM în mai puțin de doi ani.

Tags:
Write a comment