Solana este o monedă? - monad

Cursuri cripto gratuite.

Semnale FUTURES gratuite.

Solana este o monedă? - monad

Cursuri cripto gratuite.

Semnale FUTURES gratuite.

Articole

Tether nu a specificat dacă intenționează să renunțe la susținerea pentru rețeaua Tron, după ce rivalul Circle a abandonat această rețea din motive de siguranță.

februarie 23, 2024 Binance, Blog, Finanțe, Persoane, Piețe
Tether nu a specificat dacă intenționează să renunțe la susținerea pentru rețeaua Tron, după ce rivalul Circle a abandonat această rețea din motive de siguranță.

Emitentul de stablecoin Tether nu a furnizat un răspuns definitiv cu privire la intenția sa de a înceta susținerea pentru rețeaua Tron, după ce rivalul său Circle a încetat emisiunea stablecoin-ului său pe această blockchain în data de 20 februarie.

“Tether emite tokenuri pe mai multe blockchains, care sunt pur și simplu straturi de transport pentru astfel de tokenuri,” a declarat Tether într-un comunicat către Cointelegraph, când a fost întrebat despre Circle și dacă Tether ia în considerare o mișcare similară.

“Tether păstrează capacitatea de a îngheța tranzacțiile pe fiecare strat de transport susținut direct pentru a îndeplini obligațiile sale de conformitate. Cu toate acestea, Tether monitorizează activ siguranța fiecărui strat de transport susținut pentru a asigura cele mai înalte standarde comunității noastre,” a afirmat firma.

Tether (USDT) este cel mai mare stablecoin, cu o capitalizare de piață de 97,7 miliarde de dolari, în timp ce USD Coin (USDC) de la Circle urmează cu 28 de miliarde de dolari, conform datelor CoinGecko.

Rețeaua Tron găzduiește peste 51,8 miliarde de USDT, reprezentând peste jumătate din cele aproape 101 miliarde de tokenuri USDT emise pe mai multe blockchains, conform raportului de transparență al Tether datat 21 februarie.

Încă 76,2 milioane de dolari sunt alocate pentru a furniza lichiditate pe termen scurt pentru tokenul pe rețeaua Tron.

Comentariile Tether au venit în urma unui anunț făcut de Circle pe 20 februarie, când firma a dezvăluit că va înceta imediat emisiunea de USDC pe Tron și va renunța treptat la susținerea pentru această rețea, afirmând că decizia se aliniază “eforturilor de a asigura că USDC rămâne de încredere, transparent și sigur.”

În ianuarie, un raport al Națiunilor Unite a afirmat că “USDT pe blockchain-ul Tron a devenit o opțiune preferată” pentru fraudă cibernetică și spălare de bani în Asia de Sud-Est, datorită “facilității, anonimatului și taxelor reduse ale tranzacțiilor sale.”

Tether a respins raportul, afirmând că ONU a ignorat urmărirea USDT și colaborarea firmei cu autoritățile în aplicarea legii.

A subliniat că a înghețat peste 300 de milioane de dolari în USDT folosiți în infracțiuni “în ultimele câteva luni,” inclusiv 225 de milioane de dolari înghețați în noiembrie 2023, ca parte a unei anchete din Statele Unite asupra unui sindicat de trafic uman din Asia de Sud-Est.

Grupul de supraveghere a eticii, Campaign for Accountability, a scris senatorilor americani în noiembrie 2023, afirmând că Tron “a fost menționat în multiple acțiuni internaționale ale autorităților de aplicare a legii implicate în tranzacții de miliarde de dolari de presupuși grupuri de crimă organizată și entități sancționate.”

Comisia pentru valori mobiliare și schimburi din SUA a dat în judecată Fundația Tron și fondatorul Justin Sun în martie 2023, afirmând că au oferit valori mobiliare neînregistrate și au efectuat tranzacții manipulative, acuzații pe care Sun le neagă.

Tags:
Write a comment