Solana este o monedă? - monad

Cursuri cripto gratuite.

Semnale FUTURES gratuite.

Solana este o monedă? - monad

Cursuri cripto gratuite.

Semnale FUTURES gratuite.

Articole

CEO-ul Ninjalerts, Trevor Owens, a declarat pentru Cointelegraph că nu există un loc mai potrivit pentru a imortaliza datele decât pe Bitcoin.

februarie 23, 2024 Blog
CEO-ul Ninjalerts, Trevor Owens, a declarat pentru Cointelegraph că nu există un loc mai potrivit pentru a imortaliza datele decât pe Bitcoin.

Un grup de “ninje” pe blockchain a înscris un emulator pentru consola clasică de jocuri video Nintendo 64 (N64) pe rețeaua Bitcoin

Trevor Owens, CEO-ul tracker-ului de portofoliu Bitcoin Ordinals la Ninjalerts, a anunțat o dezvoltare în cadrul proiectului lor continuu “Pizza Ninjas”. Owens a declarat că dezvoltatorii lor au reușit să înregistreze emulatorul N64 pe Bitcoin folosind protocolul Ordinals. Executivul a explicat că aceasta face parte din efortul lor de a conserva “jocuri critic amenințate cu dispariția”.

Deși punerea jocurilor pe blockchain poate ridica semne de întrebare din cauza drepturilor de autor, Owens a asigurat comunitatea că acest proiect este legal. CEO-ul Ninjalerts a explicat că nu introduc niciun joc sub drept de autor pe blockchain. În schimb, aleg jocuri care se află în domeniul public și le înregistrează. Owens a adăugat:

“Vrem să avansăm discuția cu conservatorii în ceea ce privește jocurile clasice și sperăm ca efortul să poată fi întreprins de către comunitate pentru a găsi modalități legale de a înregistra pe blockchain jocurile critic amenințate cu dispariția.”

Acesta nu este primul efort al Ninjalerts de a conserva jocuri prin intermediul rețelei Bitcoin. La 8 ianuarie, echipa Ninjalerts a înscris emulatorul Super Nintendo Entertainment System (SNES) pe Bitcoin. În afară de conservarea jocurilor, proiectul a fost și o încercare de a ridica bara tehnică pentru proiectele Bitcoin Ordinals.

Săptămâni mai târziu, altcineva a încercat să înregistreze un joc video pe blockchain folosind Ordinals. După Ninjalerts, un dezvoltator pseudonim numit “Mini Doge” a înregistrat jocul first-person shooter din anii ’90 Doom pe blockchain-ul Dogecoin folosind protocolul Ordinals pe 23 ianuarie. Acest lucru permite utilizatorilor să joace versiunea gratuită a jocului clasic prin accesarea rețelei Dogecoin.

Owens crede că trendul de a înregistra jocuri pe blockchain va continua. “Cred că asta este cu adevărat cool, și cred că acest trend va continua. Oamenii vor să conserve istoria culturală, iar jocurile sunt o parte importantă a acesteia.” Cu toate acestea, executivul îndeamnă membrii comunității să nu încalce legile drepturilor de autor. Owens a declarat că ei susțin găsirea modalităților legale de a conserva jocurile pe blockchain.

Owens a menționat, de asemenea, că deoarece blockchain-ul este permisiv, oamenii pot introduce pe blockchain orice date doresc. El a sugerat că, odată ce acestea sunt pe blockchain, ar putea fi dificil pentru deținătorii de proprietate intelectuală să le elimine. “Lucrul interesant va fi să vedem cum reacționează deținătorii de proprietate intelectuală. Este probabil imposibil să se elimine aceste date odată ce sunt încărcate pe blockchain, în special pe Bitcoin.”

Invocând un studiu care a descoperit că aproape 90% dintre jocurile clasice lansate înainte de 2010 sunt amenințate cu dispariția, Owens a evidențiat importanța conservării istoriei jocurilor. CEO-ul Ninjalerts a comparat jocurile cu filmul și muzica și le-a descris ca o parte importantă a culturii care merită conservată.

“Dacă ne pasă de conservarea istoriei și culturii, nu există un loc mai bun pentru a imortaliza datele decât pe Bitcoin,” a adăugat Owens.

Tags:
Write a comment