Solana este o monedă? - monad

Cursuri cripto gratuite.

Semnale FUTURES gratuite.

Solana este o monedă? - monad

Cursuri cripto gratuite.

Semnale FUTURES gratuite.

Articole

Banca Centrală Europeană (BCE) și-a reiterat poziția anti-crypto, chiar în contextul optimismului din piață.

februarie 23, 2024 Binance, BITCOIN, Blog, Finanțe, Persoane, Piețe
Banca Centrală Europeană (BCE) și-a reiterat poziția anti-crypto, chiar în contextul optimismului din piață.

Instituția nu este convinsă de recenta aprobare a fondurilor tranzacționate pe bursă (ETF) pentru Bitcoin de către Comisia pentru Valori Mobiliare și Bursă a Statelor Unite (SEC).

La 22 februarie, Ulrich Bindseil, Directorul General al Diviziei de Infrastructură de Piață și Plăți a BCE, și Jürgen Schaaf, consilier în aceeași divizie, au publicat un articol pe blogul oficial al BCE. Titlul articolului vorbește de la sine: “Aprobarea ETF-urilor pentru Bitcoin – noul haine ale împăratului gol”.

Autorii nu sunt de acord cu afirmația că aprobarea ETF-urilor pentru Bitcoin în Statele Unite confirmă că investițiile în BTC sunt sigure și că avansul precedent a fost “dovada unei victorii de neoprit”. Valoarea corectă a Bitcoin rămâne zero, susțin bancherii:

“Pentru societate, o reluare a ciclului exploziv al Bitcoin este o perspectivă sumbră. Și pagubele colaterale vor fi masive, inclusiv pagubele de mediu și redistribuirea finală a averii în detrimentul celor mai puțin sofisticați.”

Bindseil și Schaaf fac trimitere la postarea lor din 2022 de pe același blog, argumentând că Bitcoin nu a reușit să își îndeplinească promisiunea inițială de a deveni o monedă digitală globală descentralizată. Conform lor, Bitcoin nu este nici potrivit ca investiție, deoarece nu generează flux de numerar sau dividende, nu poate fi utilizat productiv și nu oferă niciun beneficiu social sau apreciere subiectivă bazată pe abilități remarcabile.

Executivii BCE sunt de acord că așteptările privind aprobările ETF-urilor au influențat prețul Bitcoin, dar cred că aceasta s-ar putea dovedi “o modă trecătoare”:

“Nu există nici o ‘dovadă a prețului’ într-o buclă speculativă. În schimb, o reflație a bulei speculative arată eficacitatea lobby-ului Bitcoin.”

Textul încheie menționând că munca BCE de a controla Bitcoin nu a fost încă finalizată. Autoritățile ar trebui să rămână vigilente și să protejeze societatea de spălare de bani, criminalitate cibernetică, pierderi financiare pentru cei mai puțin educați și pagube extinse de mediu, susțin ei.

La 19 februarie, într-o altă rubrică, executivii BCE, inclusiv membrul consiliului Piero Cipollone, au oferit contraargumente la afirmațiile conform cărora introducerea euro digital ar putea provoca o criză bancară acută la nivelul întregii economii și că băncile risk și-ar pierde depozitele ca sursă de refinanțare pe termen lung.

Tags:
Write a comment