Solana este o monedă? - monad

Cursuri cripto gratuite.

Semnale FUTURES gratuite.

Solana este o monedă? - monad

Cursuri cripto gratuite.

Semnale FUTURES gratuite.

Articole

Solana și-a revenit după întrerupere și a reluat tranzacțiile

februarie 6, 2024 Blog
Solana și-a revenit după întrerupere și a reluat tranzacțiile

Solana a întâmpinat o problemă temporară marți, cu o întrerupere a rețelei care a durat aproximativ cinci ore.

Întreruperea serviciului a condus la o scădere notabilă a prețului tokenului nativ SOL al Solana, care a căzut de la aproximativ 96 de dolari la puțin sub 94 de dolari în timpul incidentului.

Solana și-a revenit după întrerupere și a reluat tranzacțiile

Datele blockchain au indicat că procesarea normală a tranzacțiilor a fost reluată la aproximativ ora 15:00 UTC după o oprire care a început în jurul orei 09:52 UTC. Această ultimă pauză în operațiuni are loc la aproape un an după ce rețeaua a experimentat o închidere de aproape două zile în aprilie 2023.

În punctul culminant al problemei, validatorul Solana, Laine, a anunțat printr-o postare X: „Mainnet-Beta Solana întâmpină o degradare a performanței, progresia blocurilor este în prezent oprită, inginerii de bază și validatorii investighează activ.”

Echipa de inginerie de bază a identificat ulterior o soluție și a început construirea unei noi versiuni pentru ca validatorii să o adopte, așa cum a împărtășit validatorul rețelei @mtromp într-o altă postare X.

În actualizările ulterioare, Laine a dezvăluit că validatorii au început să creeze instantanee bazate pe starea lor locală a registrelor, care reprezintă cele mai recente date înainte de întrerupere, ca parte a pregătirilor pentru o repornire a rețelei.

Fundația Solana, responsabilă pentru întreținerea rețelei, a declarat că noua versiune de software a validatorilor va conține un patch pentru a rezolva problema care a condus la oprirea rețelei.

A îndemnat operatorii de validare să se pregătească pentru un upgrade și o repornire a rețelei. Validatorii, coloana vertebrală a integrității blockchain, contribuie cu resursele lor de calcul pentru a menține rețeaua și a procesa tranzacții. Instantaneele sunt esențiale în păstrarea integrității blockchainului, servind ca un înregistrare precisă a datelor până la un anumit moment în timp.

Tags:
Write a comment