Solana este o monedă? - monad

Cursuri cripto gratuite.

Semnale FUTURES gratuite.

Solana este o monedă? - monad

Cursuri cripto gratuite.

Semnale FUTURES gratuite.

Articole

SEC adoptă reguli pentru supravegherea mai strictă a dealerilor!

februarie 6, 2024 Blog, Finanțe, Persoane, Piețe
SEC adoptă reguli pentru supravegherea mai strictă a dealerilor!

Comisia pentru Valori Mobiliare și Bursă a votat în favoarea adoptării unor reguli care impun participanților de pe piață care au roluri semnificative în furnizarea de lichiditate să respecte legile federale privind valori mobiliare, includând astfel și criptomonede în ecuație.

SEC a votat cu 3-2 pentru adoptarea acestor reguli într-o ședință desfășurată marți, iar în forma sa propusă pe 194 de pagini, aceasta a menționat o singură referință la criptomonede într-o notă de subsol. Regula adoptată marți în 247 de pagini se va aplica persoanelor care fac tranzacții cu active cripto care îndeplinesc definiția de valori mobiliare sau valori mobiliare ale guvernului, cu excepția celor cu active sub 50 de milioane de dolari. Regulile vor afecta finanțarea descentralizată, conform regulelor adoptate.

“Dacă activitățile de tranzacționare ale unei persoane în valori mobiliare cripto, inclusiv produsele, structurile și activitățile implicate în așa-numitul DeFi market, îndeplinesc definiția ‘ca parte a unei afaceri regulate’ așa cum este stabilită în regulile finale (adică, persoana desfășoară un model regulat de cumpărare și vânzare de valori mobiliare cripto care are efectul de a furniza lichiditate altor participanți la piață, conform standardului calitativ), și nu se aplică nicio excepție sau excludere, acea persoană ar trebui să se înregistreze ca dealer sau dealer de valori mobiliare ale guvernului”, conform regulii.

Industria cripto a ripostat regulei în scrisori de comentariu către SEC după ce regula a fost propusă pentru prima dată în martie 2022. Unii comentatori au spus că regula nu este rezonabilă pentru produsele DeFi deoarece acestea nu au un organism central de control și sunt doar software.

DeFi Education Fund a investigat rolul furnizorilor automați de lichiditate în scrisoarea sa de comentariu, numindu-l un “protocol de execuție.” Furnizorii automați de lichiditate sau AMM-uri implementează un pool de lichiditate cu cripto și alte active digitale și le blochează într-un smart contract care facilitează apoi tranzacționarea, conform fondului.

Reacția industriei

DeFi Education Fund a numit regula adoptată marți “greșită și de neînțeles.”

“În timp ce SEC a recunoscut primirea comentariilor care discută DeFi, inclusiv îngrijorările noastre, SEC nu doar că nu a abordat substanța îngrijorărilor noastre, dar nu a reușit deloc să articuleze vreun drum clar către conformitate pentru participanții la piața DeFi”, a spus directorul general Miller Whitehouse-Levine printr-un comunicat pe e-mail. “Impunerea obligațiilor asupra entităților din ecosistemul DeFi care nu pot fi îndeplinite este greșită, impracticabilă și ostilă inovației.”

Cody Carbone, vicepreședinte al politicii la Camera de Comerț Digitală, a numit votul de marți “încă un exemplu al ostilității continue a SEC față de industria activelor digitale.”

“Solicităm ca alți participanți de pe piață să se înregistreze ca dealeri, renunțând la decenii de precedent pentru a aplica reguli imposibile participanților pe piața activelor digitale”, a spus Carbone într-o declarație. “SEC nu a dorit perspectiva industriei active digitale cu privire la această regulă, în ciuda impactului său, deoarece în cele 200 de pagini ale regulii propuse, digital assets au fost menționate doar într-o notă de subsol.”

“Release-ul nu petrece mult timp vorbind despre cripto, dar explică faptul că un furnizor automat de lichiditate ar putea trebui să se înregistreze ca dealer în conformitate cu regulile finale”, a spus Peirce. “Un AMM este, așa cum înțeleg eu, doar un protocol software, deci cum se înregistrează ca dealer?”

Un oficial al SEC, în răspunsul către Peirce, a spus că un AMM este mai mult decât un software.

După câteva schimburi de replici, Peirce a întrebat apoi câți oameni care furnizează lichiditate în pool-urile AMM vor fi implicați în regula.

“Aceasta este o piaț

ă care nu este transparentă sau conformă, așa că, din păcate, nu avem date bune”, a spus oficialul SEC.

“Mă refer, cred că unul dintre motivele pentru care nu sunt conformi este pentru că nu pot înțelege regulile noastre și nu pot înțelege nici măcar atunci când credem că ceva este o valoare mobiliară”, a răspuns Peirce.

Președintele SEC, Gary Gensler, a menționat plafonul de excepție de 50 de milioane de dolari și a spus că există cerere atât în spațiul cripto, cât și în cel non-cripto.

Anterior, în declarațiile de deschidere, Gensler a spus că regula ca întreg este necesară pentru a proteja investitorii și a notat că piețele au evoluat pentru a deveni mai rapide odată cu apariția electronificării și a tranzacționării algoritmice. A spus că firmele acționează ca “market makeri de facto” și nu s-au înregistrat la SEC ca dealeri, ceea ce le-ar obliga să raporteze date și să țină evidențe.

“Aceste măsuri mi se par doar de bun simț”, a spus Gensler. “Congresul nu a avut în vedere ca înregistrarea și cerințele reglementare să se aplice unor dealeri și nu altora. Cu excepția unei excepții sau a unei excluderi, dacă cineva tranzacționează într-un mod consecvent cu facilitarea de facto a pieței, trebuie să se înregistreze ca dealer – acest lucru este în concordanță cu intenția Congresului și, în același timp, asigură o concurență echitabilă și nivelată.”

Regulile finale vor deveni efective la 60 de zile după publicarea lor în Federal Register. Data de conformitate va fi la un an după data efectivă a regulilor finale.

Tags:
Write a comment