Solana este o monedă? - monad

Cursuri cripto gratuite.

Semnale FUTURES gratuite.

Solana este o monedă? - monad

Cursuri cripto gratuite.

Semnale FUTURES gratuite.

Articole

Genesis Caută Aprobare pentru Vânzarea a 1,6 miliarde de dolari în Bitcoin și Ether Trust Holdings

februarie 5, 2024 BITCOIN, Finanțe, Piețe
Genesis Caută Aprobare pentru Vânzarea a 1,6 miliarde de dolari în Bitcoin și Ether Trust Holdings

Aproape 1,4 miliarde de dolari din activele Genesis erau ținute în Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), care ulterior s-a transformat într-un fond tranzacționat pe bursă (ETF) la preț spot.

Banca criptografică falimentară Genesis a depus vineri o cerere către un judecător american pentru a aproba vânzarea a peste 1,6 miliarde de dolari în bitcoin (BTC), ether (ETH) și ethereum classic (ETC) ținute în produsele de încredere ale Grayscale.

Dacă cererea este aprobată, piața ar putea vedea încă o porțiune semnificativă de presiune de vânzare asupra bitcoinului. În ianuarie, exchange-ul falimentar FTX a vândut GBTC în valoare de peste 1 miliard de dolari, coincizând cu scăderea prețului de la 49.000 de dolari la 39.000 de dolari.

Aproape 1,4 miliarde de dolari din activele Genesis erau ținute în Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), care s-a transformat ulterior într-un fond tranzacționat pe bursă (ETF). De asemenea, deține 165 de milioane de dolari în Grayscale Ethereum Trust și 38 de milioane de dolari în Grayscale Ethereum Classic Trust, arată documentul depus.

Unele dintre acțiunile GBTC au fost transferate de Genesis la schimbul de criptomonede Gemini ca garanție în cadrul programului Gemini Earn, se menționează în document. Genesis caută încă 31 de milioane de acțiuni GBTC care au fost ipotecate la Gemini, dar nu au fost niciodată transferate, adaugă documentul.

Genesis și Grayscale au constituit părți cheie ale imperiului cripto al Digital Currency Group, care a suferit pierderi și controverse pe măsură ce fonduri și exchange-uri de marcă au falimentat în 2022, declanșând un efect de domino care a determinat Genesis să declare faliment anul trecut.

Cel mai mare creditor al Genesis este Gemini, care estimează că peste 100.000 de utilizatori ai săi sunt afectați de faliment și li se datorează în total între 1 miliard și 10 miliarde de dolari.

În plus față de Gemini, creditorii principali ai Genesis includ gigantul de tranzacționare Cumberland, Mirana, MoonAlpha Finance și Fondul de Venit Financiar Nou al VanEck, cu creanțe totale de peste 3,5 miliarde de dolari.

Tags:
Write a comment