Solana este o monedă? - monad

Cursuri cripto gratuite.

Semnale FUTURES gratuite.

Solana este o monedă? - monad

Cursuri cripto gratuite.

Semnale FUTURES gratuite.

Articole

Prețul Bitcoinului ar putea atinge 2,3 milioane de dolari dacă Bitcoin capturează peste 19% din totalul activelor globale, conform sugestiilor ARK Invest.

februarie 2, 2024 Binance, BITCOIN, Finanțe, Persoane, Piețe
Prețul Bitcoinului ar putea atinge 2,3 milioane de dolari dacă Bitcoin capturează peste 19% din totalul activelor globale, conform sugestiilor ARK Invest.

O alocare optimă de 250 de trilioane de dolari, echivalentă cu peste 19% din totalul activelor globale, către Bitcoin, ar putea conduce la creșterea prețului său la 2,3 milioane de dolari, potrivit unui raport publicat astăzi de ARK Invest.

Raportul, intitulat „Big Ideas 2024”, explorează impactul tehnologiei asupra industriei și economiilor la nivel mondial, precum și intersectarea dintre tehnologie și conectivitate. Acesta acoperă o gamă largă de subiecte, inclusiv rolul Bitcoinului în portofoliile de investiții și potențialele catalizatoare pentru evoluția prețurilor Bitcoinului în 2024.

Conform proiecțiilor ARK Invest, o majorare a alocării globale de active către Bitcoin ar putea avea consecințe pozitive asupra prețului său. ARK Invest estimează că prețul Bitcoinului ar putea atinge 120.000 de dolari dacă i se alocă 1% din totalul activelor globale.

Pe baza unui orizont temporal de 5 ani, Bitcoin ar putea crește până la 550.000 de dolari la o alocare de 4,8%, reprezentând media maximă a Ratios Sharpe din perioada 2015-2023. Cel mai ambițios scenariu implică o alocare de 19,4%, care ar putea determina o creștere semnificativă a prețului Bitcoinului la aproximativ 2,3 milioane de dolari.

Optimal allocation into Bitcoin

Conform ARK Invest, alocarea optimă pentru un portofoliu Bitcoin în 2023 este sugerată să fie de 19,4%. O alocare sub această cifră poate duce la randamente suboptimale, în timp ce depășirea ei poate expune la riscuri inutile.

Risk-adjusted returns

Studiul arată, de asemenea, că Bitcoinul a depășit toate clasele majore de active, cum ar fi aurul, acțiunile sau imobiliarele, în ceea ce privește randamentele pe termen lung ale investițiilor. Rata sa anuală compusă de creștere (CAGR) se situează la 44%, depășind CAGR-ul mediu al claselor de active de 5,7%.

CAGR este o metrică care calculează cât de mult crește în medie o investiție în fiecare an atunci când reinvestești profiturile. Aceasta ia în considerare totalul randamentului unei investiții pe mai mulți ani și furnizează o singură rată medie. Este folosită în mod obișnuit pentru a evalua și a prezice randamentul așteptat al unui portofoliu sau al unei clase de active pe o perioadă desemnată, adesea privind o perioadă de cinci ani.

Subliniind viabilitatea pe termen lung a investițiilor în Bitcoin, ARK Invest remarcă căț asemenea investiții au fost profitabile, indiferent de volatilitatea Bitcoinului.

"Volatilitatea Bitcoinului poate eclipsa randamentele sale pe termen lung. În timp ce aprecierea sau deprecierea semnificativă pot avea loc pe termen scurt, un orizont de investiții pe termen lung a fost cheia investițiilor în Bitcoin", notează cercetarea. "Istoric, investitorii care au cumpărat și au deținut Bitcoin timp de cel puțin 5 ani au obținut profit, indiferent când au făcut achiziția."

De asemenea, ARK Invest conturează patru catalizatori cheie care ar putea influența traiectoria Bitcoinului în acest an, inclusiv lansările de ETF-uri Bitcoin spot, reducerea la jumătate a Bitcoinului, adoptarea instituțională și evoluțiile reglementare. Conform studiului, evenimentele anterioare de reducere la jumătate a Bitcoinului au declanșat piețe ascensionale, ceea ce sugerează că viitoarea reducere la jumătate ar putea avea un impact comparabil.

Tags:
Write a comment