Solana este o monedă? - monad

Cursuri cripto gratuite.

Semnale FUTURES gratuite.

Solana este o monedă? - monad

Cursuri cripto gratuite.

Semnale FUTURES gratuite.

Articole

Bitcoin rămâne stabil în jurul valorii de 43.000 de dolari joi, în timp ce căderea acțiunilor băncilor regionale din SUA reaprinde temeri cu privire la sănătatea băncilor americane și reapariția crizei bancare din martie.

februarie 2, 2024 Binance, BITCOIN, Blog, Finanțe, Persoane, Piețe
Bitcoin rămâne stabil în jurul valorii de 43.000 de dolari joi, în timp ce căderea acțiunilor băncilor regionale din SUA reaprinde temeri cu privire la sănătatea băncilor americane și reapariția crizei bancare din martie.

Acțiunile New York Community Bancorp (NYCB) și-au extins declinul la peste 40% începând de marți, atingând niveluri similare cu cele din martie trecut, după ce a raportat pierderi generate de împrumuturile sale pentru imobiliare comerciale și o reducere a dividendelor. Indicele KBW Nasdaq Regional Bank (KBR), un reper pentru sector, a înregistrat o nouă scădere cu 2%, urmând cele mai mari scăderi zilnice de la începutul anului, din ziua precedentă, asemănătoare cu martie.

Observatorii pieței reflectează și asupra importanței eliminării de către Rezerva Federală a unui limbaj cheie care aborda rezistența sistemului bancar american în declarația de miercuri privind decizia sa referitoare la rata dobânzii, o schimbare eclipsată în mare parte în acel moment de anunțul președintelui Fed, Powell, care a respins speranțele privind reduceri iminente ale ratei dobânzii. “Cine ar fi crezut că eliminarea liniei «sistemul bancar american este solid și rezistent» ar fi fost cea mai importantă ieri,” a spus Quinn Thompson, șeful piețelor de capital și al creșterii la platforma de împrumut Maple Finance, într-o postare pe X, remarcând creșterea aurului, considerat activ de refugiu tradițional, în comparație cu acțiunile băncilor americane.

În timpul “crizei bancare” din martie, în mod remarcabil, bitcoin a înregistrat o creștere semnificativă – după o scădere de scurtă durată – aproape către 30.000 de dolari de la 20.000 de dolari, devenind un “refugiu sigur” perceput, independent de problemele sistemului bancar.

De data aceasta, evoluția prețului bitcoin a fost relativ lină. Cea mai mare criptomonedă după capitalizare de piață a crescut ușor de sub 42.000 de dolari mai devreme în zi, consolidându-se în canalul familiar limitat la 44.000 de dolari.

La momentul redactării, BTC s-a tranzacționat puțin sub 43.000 de dolari, în creștere cu 1% în ultimele 24 de ore. CoinDesk 20 (CD20), un indice larg al pieței cripto, urmărind cele mai mari active cripto, a crescut cu 1,5% în aceeași perioadă.

“Indiferent de motivul pentru comportamentul ‘aversionat la risc’ al BTC ieri, acesta evidențiază dualitatea fascinantă, dar confuză, a pieței BTC – uneori este un activ de risc macroeconomic, alteori este o protecție împotriva riscului macro,” a scris joi Noelle Acheson, analistă și autoare a buletinului Crypto Is Macro Now.

Thompson de la Maple a declarat că a fost surprins de reacția întârziată a bitcoinului, dar este “cu prudență poziționat pe poziții lungi”.

“Traditionalele ‘rezerve de valoare’ se erodează încet. Proprietățile imobiliare comerciale și băncile locale americane au fost întotdeauna considerate active sigure pentru stocarea bogăției,” a postat Dan Tapiero, investitor prominent în active digitale și capital de risc, pe X. “Existau puține alternative… aur, artă, acțiuni, obligațiuni etc. Bitcoin va fi noua noastră rezervă de valoare din lumea tehnologiei.”

Tags:
Write a comment