Solana este o monedă? - monad

Cursuri cripto gratuite.

Semnale FUTURES gratuite.

Solana este o monedă? - monad

Cursuri cripto gratuite.

Semnale FUTURES gratuite.

Articole

Minerii Bitcoin în „modul de vânzare”, aruncând 450 de milioane de dolari BTC într-o zi

ianuarie 18, 2024 BITCOIN, Blog, Finanțe, Persoane, Piețe
Minerii Bitcoin în „modul de vânzare”, aruncând 450 de milioane de dolari BTC într-o zi

Minerii de Bitcoin (BTC 42.842 USD) au vândut peste 10.000 de Bitcoin într-o singură zi pe 17 ianuarie, înregistrând cea mai mare scădere zilnică a rezervelor miniere de peste un an.

Potrivit datelor furnizate de furnizorul de analiză în lanț CryptoQuant, rezervele de mineri Bitcoin au scăzut cu 10.233 BTC pe 17 ianuarie, ceea ce reprezintă aproximativ 450 de milioane de dolari la prețurile curente.

Minerii trec de obicei prin faze de acumulare și vânzare. Potrivit unui raport Bitfinex din 2023, minerii au început să acumuleze Bitcoin pe la jumătatea anului 2023, când prețurile și profitabilitatea erau mai mici.

Când prețurile și profitabilitatea cresc, cum ar fi în ultimele luni, minerii trec la o fază de vânzare. Din punct de vedere istoric, minerii vând monede pentru a reumple fluxul de numerar sau pentru a captura prețuri mai mari într-un raliu. Prețul Bitcoin a fost între 42.000 și 43.000 USD în ultimele zile.

Datele arată, de asemenea, că rezervele de mineri Bitcoin sunt la cel mai scăzut nivel din iulie 2021, la 1,83 milioane de monede. Cu toate acestea, aceasta este încă o rezervă substanțială, evaluată la aproximativ 78 de miliarde de dolari.

În ultimele 12 luni, rezervele de mineri BTC au scăzut cu 22.800 BTC, dar cifra totală a rezervelor a fost relativ stabilă de la începutul anului 2021.

Pe 15 ianuarie, indicele de poziție a minerii Bitcoin (MPI) a început să crească, indicând că posibila vânzare era iminentă, potrivit CryptoQuant.

MPI este raportul dintre fluxul total de mineri și media sa mobilă pe un an a fluxului total de mineri.

Pe 14 ianuarie, Cointelegraph a raportat că firmele miniere Bitcoin Riot, TeraWulf și CleanSpark au fost cele mai bine poziționate pentru a face față creșterilor semnificative ale costurilor așteptate în urma evenimentului de înjumătățire a BTC din aprilie sau mai.

Mai mult, ratele medii de hash au scăzut la cele mai scăzute niveluri din octombrie, la aproximativ 400 de exahash-uri pe secundă, potrivit Bitinfocharts.

Între timp, mai multe unități miniere mari din Texas și-au oprit recent unele dintre operațiunile lor pentru a asigura energie pentru stat pe vremea rece extrem, după cum a raportat Cointelegraph.

Tags:
Write a comment