Solana este o monedă? - monad

Cursuri cripto gratuite.

Semnale FUTURES gratuite.

Solana este o monedă? - monad

Cursuri cripto gratuite.

Semnale FUTURES gratuite.

Articole

Protocol Prism: Dezvăluirea compromisurilor arhitecturale ale blockchain-urilor moderne – Prezentat de $Solana

ianuarie 15, 2024 Finanțe, Piețe, SOLANA
Protocol Prism: Dezvăluirea compromisurilor arhitecturale ale blockchain-urilor moderne – Prezentat de $Solana

Blockchain-urile sunt pe cale să devină un element de bază al infrastructurii digitale. Acest raport se concentrează pe diferențele fundamentale în designul blockchain care au fost alese de diferite protocoale pentru a deschide calea pentru adoptarea în masă. În ciuda tuturor blockchain-urilor moderne care urmăresc să livreze șine publice care sunt performante și sigure, abordările și termenele lor pentru atingerea acestor obiective variază.

Pentru a face lumină asupra acestor diferențe, subliniem principalele funcții pe care le îndeplinesc blockchain-urile și introducem un cadru pentru a le clasifica. Cu analize de tip studiu de caz ale Ethereum și Cosmos, împreună cu o revizuire amănunțită a abordării de proiectare a Solana, le comparăm punctele forte și punctele slabe. Studiul nostru evidențiază diferențele critice dintre scalarea orizontală și verticală și compromisurile dintre acestea. Această comparație oferă o perspectivă detaliată asupra opțiunilor și strategiilor tehnologice care influențează evoluția platformelor de contracte inteligente ca coloana vertebrală a unei economii financiare în lanț în creștere.

Raportul este structurat după cum urmează: Partea 1 definește funcțiile de bază ale unui sistem blockchain și apoi clasifică blockchain-urile moderne în mai multe arhitecturi cuprinzătoare în funcție de variațiile dintre funcțiile lor. Partea 2 contextualizează compromisurile necesare pentru scalarea blockchain-urilor în fiecare funcție (cum ar fi stocarea sau execuția datelor), evidențiind modul în care optimizarea scalabilității afectează proprietăți importante precum descentralizarea, securitatea și interoperabilitatea. Partea a 3-a analizează în profunzime filosofia de design a lui Solana, ca un blockchain integrat vertical, axat pe execuție, precum și numeroasele obstacole unice cu care s-a confruntat în căutarea unei scalabilitati mai mari. În cele din urmă, Partea 4 compară alegerile cheie de proiectare luate de protocoale în contextul abordărilor lor variabile de scalare, oferind perspective asupra progresului lor până în prezent, alături de comentarii critice din partea constructorilor și gânditorilor care modelează viitorul designului blockchain.

Tags:
Write a comment