Solana este o monedă? - monad

Cursuri cripto gratuite.

Semnale FUTURES gratuite.

Solana este o monedă? - monad

Cursuri cripto gratuite.

Semnale FUTURES gratuite.

Articole

Noul ETF Bitcoin spot al BlackRock depășește 1 miliard de dolari în prima zi mare de tranzacționare

ianuarie 12, 2024 BITCOIN, Blog, Finanțe, Piețe
Noul ETF Bitcoin spot al BlackRock depășește 1 miliard de dolari în prima zi mare de tranzacționare

A fost o zi mare pentru ETF-urile bitcoin spot, iar BlackRock pare să fie învingătorul în prima zi de tranzacționare.

Într-o zi în care volumele de tranzacționare spot bitcoin ETF au ajuns la aproape 4,6 miliarde de dolari, fondul BlackRock a înregistrat puțin peste 1 miliard de dolari, potrivit datelor de la Yahoo Finance compilate de The Block. Acest lucru a făcut ca instrumentul BlackRock să fie cel mai performant în ceea ce privește volumul dintre noile fonduri bitcoin.

Fidelity s-a clasat ca al doilea ETF cu cele mai bune performanțe dintre noile fonduri bazate pe cripto, strângând 685 de milioane de dolari în tranzacționare.

„Deși este prematur să se emită judecăți finale, acest volum semnificativ de tranzacționare indică un aflux considerabil de fonduri ale investitorilor în ETF-urile bitcoin la vedere”, a declarat James Butterfill, șeful de cercetare la CoinShares.

Prima zi de tranzacționare

Joi a marcat prima zi de tranzacționare a ETF-urilor bitcoin la vedere, după ce Comisia pentru Valori Mobiliare a aprobat noul produs abia ieri.

În timp ce ETF-ul Bitcoin spot al Grayscale a condus joi toate fondurile în volumul tranzacționării, cu 2,3 ​​miliarde de dolari, fondul instituției este o conversie a fondului său emblematic GBTC. Analistul senior ETF de la Bloomberg Intelligence, Eric Balchunas, a speculat că cea mai mare parte a volumului Grayscale este probabil „toate vândute”, spre deosebire de un aflux de capital proaspăt.

Analistul Bloomberg Intelligence James Seyffart a postat o declarație similară pe platforma de socializare X.

„Argumentul foarte ușor de făcut că o tonă din acest volum a fost vânzarea [fondului Grayscale] și cumpărarea altor ETF-uri pentru moment”, a spus el.

Zi istorică pentru lansarea unui ETF

Balchunas a postat, de asemenea, un grafic pe X arătând ETF-ul Bitcoin spot al BlackRock ca unul dintre cei mai buni 25 de performanțe din prima zi din istoria ETF.

ETF-urile spot bitcoin de la ARK 21Shares și Bitwise au generat, de asemenea, tranzacții semnificative, înregistrând 278 milioane USD, respectiv 122 milioane USD.

Peter Smith, CEO-ul și co-fondatorul Blockchain.com, a anunțat lansarea într-o postare pe X, chiar dacă unii analiști s-au întrebat ce ar putea însemna noile fonduri ieftine pentru schimburile cripto și veniturile pe care le generează din comisioanele de tranzacționare.

„Poate că cel mai interesant lucru este gama largă de firme care au lansat un produs – cei mai mari jucători tradfi (Blackrock), JV-urile native cripto + tradfi (Galaxy/Invesco) și apoi cu adevărat nativi cripto, cum ar fi Greyscale și Bitwise”, el a scris. „Așa merge cripto-ul – un cort mare și divers.”

Tags:
Write a comment