Solana este o monedă? - monad

Cursuri cripto gratuite.

Semnale FUTURES gratuite.

Solana este o monedă? - monad

Cursuri cripto gratuite.

Semnale FUTURES gratuite.

Articole

Aprobarea Spot Bitcoin ETF va declanșa „presiune de vânzare” pe piața futures CME: K33

ianuarie 10, 2024 Blog
Aprobarea Spot Bitcoin ETF va declanșa „presiune de vânzare” pe piața futures CME: K33
CME bitcoin futures open interest in USD value (CoinGlass)

Interesul deschis al futures Bitcoin pe Bursa Mercantilă din Chicago a atins un nivel maxim marți, pe măsură ce instituțiile s-au îngrămădit în activ, speculând cu privire la aprobarea ETF-ului bitcoin.

Interesul deschis la termenul Bitcoin (BTC) pe piața de top din S.U.A. a atins un nivel record, marți, în timp ce jucătorii instituționali continuă să investească în activ în așteptarea unei aprobări spot bitcoin ETF, dar tendința s-ar putea încheia în curând, deoarece unda verde a SEC va declanșa presiunea de vânzare. K33 Research a spus într-o notă.
Interesul deschis (OI) – poziții active de tranzacționare – pentru contractele futures BTC de la Chicago Mercantile Exchange (CME), cel mai mare loc de tranzacționare futures BTC și favorizat de participanții de piață sofisticați, a crescut la 6,2 miliarde USD sau 132.900 în termeni BTC în cursul zilei. ambele maxime proaspete din toate timpurile, arată datele CoinGlass.
Doborârea recordului a avut loc când CME bitcoin OI aproape s-a dublat de la 72.000 BTC la mijlocul lunii octombrie, participanții de pe piață pariând din ce în ce mai mult pe autoritățile de reglementare care permit primele ETF-uri bitcoin bazate pe spot care pot deține bitcoin direct. Fluxurile constante în ETF-urile bitcoin bazate pe futures, cum ar fi BITO de la ProShares, care deține contracte futures BTC tranzacționate pe CME, au contribuit, de asemenea, la creștere.

CME bitcoin futures open interest in BTC terms (K33 Research)

Ca semn al sentimentului optimist, contractele futures CME din prima lună s-au tranzacționat la o primă semnificativă de 18,7% anualizată la prețul spot, conform datelor TradingView.
Cu toate acestea, K33 Research a prognozat într-un raport al pieței de marți că acest regim nu va dura și atât dobânda deschisă, cât și prima vor scădea dacă un ETF bitcoin la vedere este aprobat în S.U.A.
Raportul a subliniat că aproximativ 43% dintre contractele futures bitcoin CME aparțineau ETF-urilor bazate pe futures. Deoarece investitorii vor schimba probabil fondurile către ETF-uri spot mai ieftine, fondurile futures trebuie să își închidă pozițiile, împingând dobânda deschisă și prima mai scăzută.
Celelalte 57% dintre contracte sunt deținute de participanți activi pe piață, urmează raportul, a căror expunere a crescut cu 128% – la aproximativ 75.000 BTC de la 33.000 – în ultimele trei luni. Menținerea acestor poziții deschise este foarte costisitoare la prima actuală, a menționat K33, prognozând că unii investitori vor căuta să realizeze profituri după aprobarea ETF-ului bitcoin.

Tags:
Write a comment