Solana este o monedă? - monad

Cursuri cripto gratuite.

Semnale FUTURES gratuite.

Solana este o monedă? - monad

Cursuri cripto gratuite.

Semnale FUTURES gratuite.

Articole

Bitcoin atinge 44.500 de dolari pe măsură ce aprobarea ETF-ului spot din SUA se apropie

ianuarie 5, 2024 BITCOIN, Blog, Finanțe, Piețe

Investitorii sunt optimiști în ciuda recentului declin brusc și a semnalelor mixte din partea regulatorilor

Bitcoin (BTC) a revenit în forță, urcând la 44.500 de dolari joi, pe măsură ce investitorii par să ignore îngrijorările legate de un recent declin brusc.

Optimismul este ridicat, alimentat de așteptările privind aprobarea iminentă a unui ETF american spot BTC de către Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare  (SEC).

În ciuda unui raport de miercuri de la Matrixport care a sugerat o posibilă respingere și a provocat o scădere bruscă de 10% a valorii Bitcoin, majoritatea observatorilor de piață rămân motivați.

Bitcoin atinge 44.500 de dolari pe măsură ce aprobarea ETF-ului spot din SUA se apropie

Decizia în așteptare a SEC, care ar putea veni chiar vineri, potrivit lui Eric Balchunas, analist ETF la Bloomberg, este anticipată a fi un punct de cotitură. Jacquelyn Melinek de la TechCrunch a alimentat și mai mult optimismul cu rapoarte despre multiple aprobări iminente, citând surse foarte informate.

Revenirea Bitcoin, alimentată de așteptările privind ETF-urile spot

Bitcoin a șters pierderile din ziua precedentă, tranzacționându-se robust la 44.500 de dolari. Reziliența pieței reflectă anticipația tot mai mare pentru ETF-urile spot pentru Bitcoin, care promit o investiție mai directă în activul digital comparativ cu omologii bazate pe futures.

Sentimentul a crescut brusc atunci când BlackRock, un gigant de pe Wall Street, și-a depus cererea în iunie, conducând la un val de depuneri similare. În ciuda atmosferei optimiste, un recent sondaj Bitwise și VettaFi indică o perspectivă mai prudentă în rândul consilierilor financiari, doar 39% așteptând aprobarea unui ETF spot BTC în acest an.

Cu toate acestea, același sondaj dezvăluie un consens frapant: 88% dintre consilieri cred că un ETF Bitcoin spot ar fi un catalizator semnificativ al pieței și își exprimă interesul de a investi după aprobare.

Implicațiile se extind dincolo de Bitcoin; comunitatea crypto își îndreaptă deja privirea către Ether (ETH). Markus Thielen de la Matrixport, în ciuda raportului său de precauție, prezice că Statele Unite vor îmbrățișa în cele din urmă ETF-urile bazate pe spot.

Thielen sugerează că Bitcoin ar putea face față unei presiuni descendente pe termen scurt din cauza slăbirii indicatorilor tehnici. Cu toate acestea, el crede că accentul se va muta în curând pe Ether al Ethereum, cu așteptările unei decizii privind ETF-urile Ether bazate pe spot până în mai.

Pe măsură ce lumea crypto se află în pragul unor aprobări de reglementare potențial transformative, starea pieței oscilează între precauție și optimism.

Săptămânile următoare se anunță a fi cruciale, cu implicații nu doar pentru Bitcoin și Ether, ci și pentru peisajul mai larg al activelor digitale și integrarea lor în finanțele tradiționale.

Tags:
Write a comment