Solana este o monedă? - monad

Cursuri cripto gratuite.

Semnale FUTURES gratuite.

Solana este o monedă? - monad

Cursuri cripto gratuite.

Semnale FUTURES gratuite.

Articole

Bursa DeFi dYdX publică post-mortem asupra atacului de 9 milioane de dolari din noiembrie

ianuarie 4, 2024 Blog, Finanțe

Bursa descentralizată dYdX a publicat astăzi un post-mortem cu privire la „atacul țintit” pe platforma sa v3 din noiembrie, care a dus la o pierdere de 9 milioane de dolari în fondul său de asigurări, care a reprezentat aproximativ 40% din totalul său.

„Rezultatele investigațiilor au descoperit identitatea atacatorului și suntem în contact cu ei”, a scris dYdX în postare. În prezent examinează opțiunile legale împotriva făptuitorului.

Platforma a remarcat că atacatorul a deschis o cantitate semnificativă de poziții lungi cu efect de levier de 5 ori în YFI -8,69%
-USD în peste 100 de portofele. YFI este simbolul nativ pentru protocolul DeFi Yearn Finance. Folosind adrese diferite, atacatorul a achiziționat jetoane YFI spot, determinând prețul său să crească cu 215%, potrivit dYdX.

Atacatorul și-a transformat profiturile nerealizate în mai multe poziții YFI-USD, ajungând la maximum 50 de milioane de dolari, a spus bursa. Pe 17 noiembrie, platforma a crescut cerința inițială de marjă a pieței YFI-USD și a scăzut poziția de bază și dimensiunea poziției incrementale pentru a restricționa atacatorul.

A doua zi, prețul YFI a scăzut cu aproape 30% într-o oră, iar atacatorul nu a reușit să își închidă pozițiile. Pe măsură ce posedările atacatorului s-au prăbușit în teritoriu negativ, fondul de asigurări a compensat automat pierderile lor, a spus dYdX.

Platforma a adăugat că cu o săptămână înainte de incidentul YFI, atacatorul a vizat SUSHI -12,21%
-USD cu aceeași strategie, retrăgând aproximativ 5 milioane de dolari în profit, dar asta nu a afectat fondul de asigurări v3, deoarece dYdX a ridicat cerința inițială a marjei la 100%, împiedicând atacatorul să câștige mai mult.

Compania a explicat că niciun fond al clienților nu a fost afectat de atacuri și a sugerat că atacatorul nu a profitat din manipularea pieței sale YFI.

Pentru a preveni mai multe atacuri orchestrate care utilizează strategii similare, dYdX a declarat că a actualizat platforma de tranzacționare v3 pentru o mai bună monitorizare și alertă de interes deschis.

Bursa a adăugat că lanțul actualizat v4 este deja conceput pentru a preveni riscuri similare cu acest incident. S-a spus că lanțul de upgrade vine cu o nouă caracteristică software care ajustează automat fracția de marjă inițială în cazul unor mișcări anormale de preț.

Compania nu a răspuns imediat la cererea The Block de comentarii suplimentare.

Tags:
Write a comment