Solana este o monedă? - monad

Cursuri cripto gratuite.

Semnale FUTURES gratuite.

Solana este o monedă? - monad

Cursuri cripto gratuite.

Semnale FUTURES gratuite.

Articole

Observatorul bancar al UE va aprofunda sondarea legăturilor dintre bănci și entități cripto

ianuarie 3, 2024 Politică
Observatorul bancar al UE va aprofunda sondarea legăturilor dintre bănci și entități cripto

Preocupările legate de contagiune au declanșat nevoia de a „săpa mai adânc în legăturile dintre bănci și alte firme financiare”, a declarat José Manuel Campa, președintele EBA, pentru FT.

Autoritatea Bancară Europeană (EBA), autoritatea de reglementare care efectuează teste de stres asupra băncilor din Uniunea Europeană, va lua măsuri suplimentare pentru a prezice modul în care tensiunile instituțiilor financiare nebancare (NBFI), inclusiv entitățile legate de criptomonede, vor afecta creditorii, potrivit Financial Times.
Preocuparea cu privire la contagiune a declanșat nevoia de a „săpa mai adânc în legăturile dintre bănci și alte firme financiare”, a declarat José Manuel Campa, președintele EBA, într-un interviu acordat FT. „Ar trebui să facem mai mult și vom face mai mult. Trebuie să înțelegem întregul lanț subiacent în NBFI-uri.”
Potrivit raportului FT, NBFI-urile dețin aproximativ 219 trilioane de dolari, aproape jumătate din activele financiare ale lumii.
PUBLICITATE
EBA a luat deja unele măsuri pentru a aborda rolul pe care cripto îl poate juca în stresul sistemului. În noiembrie, a publicat proiectul de reguli privind cerințele de lichiditate și capital pentru emitenții de monede stabile, în conformitate cu noul regulament al UE privind piețele de active criptografice (MiCA). De asemenea, a propus reguli care ar vedea persoanele cu mize de peste 10% într-o companie de criptomonede verificate pentru condamnări sau sancțiuni și le-a spus companiilor cripto să urmărească clienții care folosesc monede de confidențialitate sau portofele auto-găzduite pentru a identifica potențiala spălare de bani.
EBA efectuează teste de stres bienale asupra creditorilor europeni și evaluări ale expunerilor din bilanțul băncilor față de instituții nebancare, a spus Campa. Cea mai recentă mișcare ar fi colaborarea cu Consiliul European pentru Risc Sistemic și Consiliul pentru Stabilitate Financiară pentru a înțelege impactul unui „șoc bancar din umbră” asupra sistemului mai larg, se arată în raport.

Tags:
Write a comment