Solana este o monedă? - monad

Cursuri cripto gratuite.

Semnale FUTURES gratuite.

Solana este o monedă? - monad

Cursuri cripto gratuite.

Semnale FUTURES gratuite.

Articole

Orbit Chain pierde 81 de milioane de dolari din exploatarea Cross-Chain Bridge

ianuarie 2, 2024 Blog, Uncategorized
Orbit Chain pierde 81 de milioane de dolari din exploatarea Cross-Chain Bridge

Orbit Chain, o platformă care comunică și tranzacționează cu diverse blockchain-uri, a pierdut 81 de milioane de dolari după ce hackerii au exploatat podul cross-chain al platformei.
Proiectul a confirmat hack-ul într-o postare pe X, spunând că un hacker a finanțat un portofel folosind protocolul de confidențialitate sancționat Tornado Cash înainte de a ataca seiful Ethereum (ETH) al Orbit Chain. Încasările din hack au fost apoi trimise la numeroase portofele Ethereum. Aceste portofele dețin în prezent 26.741,6 ETH (64 milioane USD) și aproximativ 18 milioane USD din moneda stabilă dai (DAI).

Orbit Chain a adăugat că fondurile sunt „nemișcate”.
Datele DefiLlama arată că valoarea totală blocată (TVL) pe Orbit Chain a scăzut de la 152 de milioane de dolari la 71 de milioane de dolari, ieșirile nete fiind egale cu 81,88 milioane de dolari.
Tokenul nativ ORC al platformei a scăzut cu peste 13% după exploit. De atunci, a revenit la o capitalizare de piață de 36 de milioane de dolari, potrivit CoinMarketCap.
Utilizatorii de criptomonede au pierdut aproape 2 miliarde de dolari din cauza înșelătoriilor, tragerilor de covor și hackurilor în 2023, au declarat cercetătorii de la aplicația de securitate De.Fi în raportul lor anual. Deși aceasta este aproximativ jumătate din cantitatea din 2022, este un semn că industria rămâne susceptibilă la riscuri de securitate,

Dezvoltatorul Metamask, Taylor Monahan, a spus că atacul Orbit urmează modele similare hackurilor efectuate de hackerii nord-coreeni Lazarus Group, care a furat 3 miliarde de dolari prin hack-uri și exploatări în ultimii șase ani, potrivit companiei de securitate cibernetică Recorded Future.

Tags:
Write a comment