Solana este o monedă? - monad

Cursuri cripto gratuite.

Semnale FUTURES gratuite.

Solana este o monedă? - monad

Cursuri cripto gratuite.

Semnale FUTURES gratuite.

Articole

Fondatorul portofelului cripto pierde 125.000 USD din cauza unui atac fals de phishing cu token LFG

ianuarie 2, 2024 Blog
Fondatorul portofelului cripto pierde 125.000 USD din cauza unui atac fals de phishing cu token LFG

Bill Lou, CEO și co-fondator al Nest Wallet, a căzut victima unui atac de cripto phishing, care a consumat 52 de stETH (125.000 USD).
Atacul a fost legat de un ghid fals de lansare aeriană pentru noul token LFG, care urmărește să îmbarce pe Solana cei care cheltuiesc taxe mari Ethereum.

Cofondatorul și CEO-ul Nest, o aplicație de portofel cripto axată pe securitate, a căzut victima unui atac de phishing în timp ce încerca să revendice ceea ce el credea că este un adevărat airdrop, drenând 52 de jetoane stETH în valoare de 125.000 USD.

Airdrop-ul de jetoane LFG, care înseamnă „mai puține taxe și gaz”, a fost dezvăluit ieri pentru a recompensa utilizatorii Ethereum care au cheltuit mai mult de 4.269 USD pe comisioane de tranzacție din 2016, cu scopul de a-i integra în blockchain-ul Solana.

Un site fals, care imit tokenul oficial LFG, a apărut pentru a fura fondurile utilizatorilor, luând-o pe Lou drept una dintre victimele sale importante.

„Tocmai am fost înșelat din 125.000 USD de stEth în timp ce încercam să revendic airdrop-ul LFG”, a postat astăzi co-fondatorul Nest Wallet, Bill Lou, pe X.

Lou a făcut clic pe un link dintr-un articol din partea de sus a unei căutări Google care a dus la un site web înșelătorie. „Am văzut un ghid de articol despre airdrop și am urmat linkul pentru a semna un mesaj. Nici măcar nu am pus la îndoială”, a explicat Lou. El a spus că folosește MetaMask în loc de Nest pentru a pretinde că avea o „versiune de test instalată și remediază unele erori”. Dacă și-ar fi folosit propriul produs, portofelul l-ar fi prins, a adăugat Lou.

Link-uri false și conturi X

Se pare că Lou nu este singurul afectat de un astfel de atac, alte victime raportând că portofelele lor au fost epuizate după ce au făcut clic pe linkuri false similare prin conturi X false.

Recunoscând problema, proiectul din spatele LFG a postat: „Suntem conștienți de mai multe conturi de escrocherie care ne uzurpă identitatea și le raportăm. Vă rugăm să faceți același lucru și să vă protejați pe ceilalți utilizatori”, clarificând contul oficial X și detaliile site-ului.

Un total de 400 de miliarde de LFG vor fi aruncate către cele 387.000 de portofele care se califică, conform proiectului, cu jetoane nerevendicate arse într-o lună. Tokenul este în prezent evaluat la 0,000069 USD, conform datelor CoinGecko.

Aproximativ 25.000 de utilizatori au revendicat până acum jetoane LFG pe Solana. Din oferta totală de 1 trilion de jetoane LFG, 60% sunt rezervate pentru drop-uri, cu 10% alocate contribuabililor timpurii, 6% pentru furnizarea de lichidități și 24% pentru trezoreria sa, potrivit unei alte postări X.

Tags:
Write a comment