Solana este o monedă? - monad

Cursuri cripto gratuite.

Semnale FUTURES gratuite.

Solana este o monedă? - monad

Cursuri cripto gratuite.

Semnale FUTURES gratuite.

Articole

Falimentul FTX ar putea dura ani de zile, spune expertul juridic.

ianuarie 2, 2024 Blog, Persoane

Rezolvarea falimentului FTX ar putea dura ani de zile, spune un avocat de faliment.
Acest lucru se datorează multiplelor cereri de recuperare în care avocații FTX încearcă să recupereze banii cheltuiți de schimbul eșuat înainte de faliment.

În timp ce 2023 ar putea fi amintit pentru numărul mare de cazuri de faliment cripto, cel mai mare în care creditorii FTX caută să recupereze peste 8 miliarde de dolari ar putea continua ani de zile din cauza numărului mare de oameni și companii care se luptă pentru ceea ce a mai rămas.

Alan R. Rosenberg, partener la Markowitz Ringel Trusty & Hartog, a declarat că cazul, depus în noiembrie anul trecut, se va întinde mai mult decât alte falimente cripto, cum ar fi Celsius și BlockFi. Acest lucru se datorează faptului că FTX contestă mai multe cereri de recuperare sau acțiuni de evitare, încercând să recupereze banii pe care i-a plătit în săptămânile și lunile înainte de a deveni insolvabil.

„Având în vedere că unele dintre aceste transferuri sunt probabil foarte semnificative și unele dintre ele au fost făcute către organizații mari, care sunt sigur că sunt foarte capabile să se apere, este foarte posibil ca unele dintre aceste lucruri să dureze mult timp”, Rosenberg. a spus The Block într-un interviu.

Astfel de pretenții sunt de obicei soluționate prin înțelegeri în afara instanței și nu merg în judecată, a adăugat Rosenberg, deoarece este în general mai puțin costisitor de soluționat. Cu toate acestea, negocierea înțelegerii poate dura și timp.

În timp ce FTX încearcă să recupereze banii pe care fosta sa conducere i-a cheltuit cu generozitate, se luptă și împotriva unei cereri uriașe de 24 de miliarde de dolari din partea Internal Revenue Service, care spune că bursa cripto nu și-a plătit toate taxele.

Raful de procese
FTX a soluționat deja plângerile adversare reciproce cu Genesis, o firmă cripto care încă nu a ieșit din propriul faliment și care a fost un creditor major al firmei de tranzacționare afiliată FTX Alameda Research,

De asemenea, plângeri similare ale FTX și Alameda nu au fost rezolvate încă, inclusiv, printre altele, un proces împotriva schimbului de criptomonede ByBit pentru 1 miliard de dolari. FTX încearcă, de asemenea, să recupereze 71 de milioane de dolari de la propria sa filantropie, precum și plăți către mai multe celebrități pentru promovare.

Există, de asemenea, procese care implică ceea ce masa falimentului consideră că sunt tranzacții frauduloase, iar FTX îl dă în judecată în prezent pe fostul CEO Sam Bankman-Fried și alți foști directori, precum și pe părinții lui Bankman-Fried.

Ar putea apărea mai multe astfel de plângeri în viitor, a spus Rosenberg, adăugând că unele ar putea viza investițiile FTX și donațiile sale politice. „Unii oameni ar putea să nu vrea să se lupte pentru asta, dar alții probabil vor și unii oameni ar putea să nu aibă mai bani. Și am înțeles că FTX arunca bani peste tot, așa că există o mulțime de ținte”, a spus Rosenberg.

Ce merită
Una dintre întrebările cheie într-un astfel de litigiu este cum se calculează valoarea cripto în timp, a spus Rosenberg. „Nu a existat nicio jurisprudență definitivă despre care să fiu conștient de modul în care criptomoneda este evaluată în litigiile privind acțiunile de evitare.”

Un precedent care poate fi folosit este falimentul din 2014 al unei firme cripto HashFast, a adăugat Rosenberg.

„A fost o problemă clasică de evitare a criptomonedei, care este înainte de data petiției, cuiva i s-a dat o anumită cantitate de criptomonede. Și apoi, în momentul în care a fost dat în judecată, aceeași cantitate de criptomonedă apreciază semnificativ mai mult”, a continuat el.

O altă întrebare dureroasă în cripto-falimentele este cum ar trebui să plătiți creditorii, în cripto sau în bani fiat, și nu există reguli oficiale în acest sens. Cu toate acestea, având în vedere cantitatea și amploarea alimentelor în cripto, recent și adoptarea cripto-ului finanțelor principale, Rosenberg speră că vor apărea noi reguli în curând.

„Sper că aceste cazuri enorme de insolvență criptografică și consecințele îi inspiră pe legiuitori să ajungă la un fel de consimțământ, cel puțin să vină cu un mecanism care să le permită oamenilor să determine ce tipuri de criptomonede ar putea fi distribuite”, a spus avocatul. .

Tags:
Write a comment