Solana este o monedă? - monad

Cursuri cripto gratuite.

Semnale FUTURES gratuite.

Solana este o monedă? - monad

Cursuri cripto gratuite.

Semnale FUTURES gratuite.

Articole

Bitcoin Bullish pariază mai costisitor decât oricând, deoarece ratele de finanțare au atins un record de 66%

ianuarie 2, 2024 BITCOIN

Datele urmărite de Matrixport arată că ratele medii globale de finanțare perpetuă au crescut la un record de 66% anual, luni dimineața.

Deținerea de poziții lungi sau pariuri optimiste cu efect de levier pe piața la termen perpetuă legată de bitcoin a devenit mai costisitoare decât oricând, luni devreme, deoarece bitcoinul a depășit 45.000 de dolari pentru prima dată din aprilie 2022.
Datele urmărite de furnizorul de servicii cripto Matrixport arată că ratele medii globale de finanțare perpetuă au crescut la un record de 66% anual, în timpul orelor de tranzacționare din Asia.

Perpetualele sunt contracte futures fără expirare care utilizează mecanismul ratei de finanțare pentru a menține prețurile pentru perpetue sincronizate cu prețul de piață al criptomonedei. Ratele de finanțare pozitive înseamnă că perpetuele se tranzacționează la o primă față de prețul spot, iar cele lungi plătesc short-uri pentru a-și menține pozițiile deschise. Ratele negative indică altfel. Bursele colectează rate de finanțare la fiecare opt ore.

“În această dimineață, rata de finanțare atinge un nou maxim de +66%. Aceasta înseamnă că cei lungi plătesc scurt-uri cu 66% pe an pentru a rămâne mult timp”, a declarat Markus Thielen, șeful de cercetare și strategie al Matrixport și fondatorul 10x Research.

The funding rate has remained elevated through the holiday period. (Matrixport)
Rata de finanțare a rămas ridicată în perioada vacanței.

Graficul arată că rata de finanțare a rămas ridicată pe tot parcursul sezonului de vacanță de sfârșit de an, indicând o dispoziție optimistă pe piață.

„În mod surprinzător, rata de finanțare cu bitcoin a rămas ridicată în perioada vacanței, ceea ce indică faptul că comercianții de criptomonede au rămas foarte optimiști și se așteaptă la o aprobare iminentă a ETF bitcoin”, a menționat Thielen.

Rețineți că ratele de finanțare foarte ridicate devin adesea o povară pentru lungi, atunci când piața încetează să se miște mai sus, ceea ce duce la destramarea pariurilor optimiste și la retragerea prețurilor.
În momentul scrierii, bitcoin nu dă semne de epuizare optimistă, prețurile tranzacționând peste 45.000 USD. Criptomoneda a crescut cu peste 56% în ultimul trimestru al anului 2023, deoarece speculațiile au cuprins piața că Comisia pentru Valori Mobiliare din SUA ar aproba unul sau mai multe fonduri tranzacționate la bursă BTC (ETF) la vedere. Potrivit Reuters, decizia ar putea veni de îndată ce marți.

Tags:
Write a comment