Solana este o monedă? - monad

Cursuri cripto gratuite.

Semnale FUTURES gratuite.

Solana este o monedă? - monad

Cursuri cripto gratuite.

Semnale FUTURES gratuite.

Articole

Cosmos co-founder declară că GovGen va arăta cum guvernarea poate fi utilizată în dezvoltarea blockchain

februarie 25, 2024 Binance, Blog, Finanțe, Persoane, Piețe
Cosmos co-founder declară că GovGen va arăta cum guvernarea poate fi utilizată în dezvoltarea blockchain

GovGen, o blockchain independentă dedicată doar guvernării, va servi drept teren de vot pentru a determina parametrii inițiali ai lanțului AtomOne.

În noiembrie 2023, comunitatea Cosmos Hub a aprobat propunerea contestată 848, care a redus rata maximă de inflație a tokenului nativ ATOM la 10% de la 20%. La momentul respectiv, rata reală de inflație a ATOM era de 14%.

Se aștepta ca propunerea să nu treacă. Cu toate acestea, chiar înainte de termen, s-a înregistrat o creștere a voturilor și, cu unele validatoare schimbându-și poziția, propunerea a fost adoptată cu 41,1% din voturi. O parte semnificativă a votanților – 38,5% – a votat împotrivă.

O zi după ce propunerea a fost adoptată, co-fondatorul Cosmos, Jae Kwon, care era împotrivă rezultatelor votului, a decis să facă un fork al Cosmos Hub pentru a crea AtomOne. În încercarea de a descentraliza luarea deciziilor legate de geneza AtomOne, All in Bits, compania condusă de Kwon, lansează GovGen.

Ce este GovGen?

Kwon a declarat pentru CryptoSlate:

“Conceptul de GovGen a luat naștere din necesitatea de a evalua sentimentele celor nemulțumiți față de propunerea 848 a Cosmos Hub.”

GovGen este un lanț independent, dedicat doar guvernării, programat să fie lansat pe 27 februarie. Diferit de AtomOne Hub, GovGen este un fork al Cosmos Hub, cu câteva modificări minore. Scopul său este de a “descetraliza geneza lanțului AtomOne”, conform Onbloc, o companie de dezvoltare software blockchain care susține dezvoltarea infrastructurii AtomOne.

Practic, deținătorii tokenului GOVGEN, un token de staking non-transferabil, pot vota asupra propunerilor pe lanțul GovGen pentru a decide parametrii inițiali și distribuția tokenului AtomOne. Tokenul GOVGEN va fi distribuit tuturor deținătorilor de ATOM care au votat sau au moștenit printr-o delegare un vot “NU” sau “NU_CU_VETO”.

Deoarece titularii GovGen vor decide detaliile lanțului AtomOne înainte de lansare, toți cei care participă la inițiativă vor deveni membri fondatori ai AtomOne.

Kwon a spus:

“Cu GovGen, ne propunem să demonstrăm cum am putea sau ar trebui să folosim alegerile de vot în guvernanță de la delegatori și validatori pentru a ajuta la modelarea dezvoltării blockchain, fie că implică divizarea sau forking oricărui blockchain de tip proof-of-stake pentru a-și păstra caracterul constituțional sau pentru a propune și introduce inovații noi.”

Inițial, lanțul GovGen va fi lansat cu 30 de validatori.

De ce face Cosmos un fork?

Potrivit All in Bits, propunerea 848 “plasează ATOM pe calea de a deveni un token monetar.” Acest lucru, conform companiei, reprezintă o “schimbare semnificativă față de designul stabilit al tokenului de staking ATOM, care a menținut securitatea ecosistemului de la început.”

Potrivit lui Kwon,

“Rezultatele votului propunerii 848 par să indice că o minoritate semnificativă a comunității Cosmos Hub dorește să mențină proprietățile de securitate ale modelului revoluționar de staking ATOM al Cosmos Hub.”

Într-o postare pe blog explicând opoziția față de propunere, All in Bits a remarcat că propunerea ar putea “amenința” “stâlpii fundamentali

” ai Cosmos. Cu alte cuvinte, cei care se opun propunerii 848, care formează o minoritate semnificativă, cred că propunerea amenință securitatea ecosistemului, apărând necesitatea unui fork.

Prin urmare, AtomOne nu va concura cu Cosmos Hub, ci va “oferi un pod pentru a face Cosmos Hub mai sigur,” conform All in Bits (AIB).

Tags:
Write a comment