Solana este o monedă? - monad

Cursuri cripto gratuite.

Semnale FUTURES gratuite.

Solana este o monedă? - monad

Cursuri cripto gratuite.

Semnale FUTURES gratuite.

Articole

Coinbase renunță la plățile native cu Bitcoin pe platforma comercianților

februarie 19, 2024 BITCOIN
Coinbase renunță la plățile native cu Bitcoin pe platforma comercianților

Coinbase Commerce va înceta să mai ofere suport pentru Bitcoin și alte monede UTXO similare. Pentru a utiliza Bitcoin pentru plăți, cumpărătorii vor avea nevoie de un cont Coinbase.

Coinbase a eliminat suportul pentru Bitcoin și alte monede UTXO native de pe platforma sa de plată pentru comercianți, Coinbase Commerce, conform șefului de produs al companiei, Lauren Dowling.

Într-un fir de discuție pe X (fostul Twitter) din 18 februarie, Dowling a declarat că compania “a luat decizia dificilă de a elimina suportul nativ pentru Bitcoin și alte monede UTXO” din Coinbase Commerce, invocând dificultăți în furnizarea actualizărilor recente ale protocolului său de plată EVM pentru Bitcoin.

“Noul produs Commerce impune detaliile fiecărei plăți pe lanț, suportă sute de active (naturale și ERC-20) […] convertește automat plățile în USDC pe lanț la o rată garantată pentru comercianți. Furnizarea acestor capacități pe blockchain-ul Bitcoin fără contracte inteligente și stablecoin-uri a fost provocatoare și, prin urmare, am luat decizia dificilă de a elimina suportul nativ pentru Bitcoin și alte monede UTXO.”

Cumpărătorii care plătesc cu Coinbase Commerce vor putea în continuare să utilizeze Bitcoin dacă au un cont la schimbul de criptomonede, a menționat CEO-ul Brian Armstrong pe X, adăugând că compania este în proces de integrare a rețelei Lightning în Coinbase.

“Sperăm că vor exista oportunități de a efectua plăți comerciale cu Lightning în viitor,” a comentat Armstrong. Lightning Network este un protocol de plată conceput pentru a facilita tranzacțiile în interiorul blockchain-ului Bitcoin. Tranzacțiile Bitcoin rulează pe acest protocol încă din 2017.

“Privind mai departe – credem că plățile online cu criptomonede nu vor deveni cu adevărat populare până când nu vom trece de layer 1 și nu vom reduce taxele de tranzacție și timpul de confirmare, așa că încercăm să accelerăm tranziția către acea lume.”

Pentru a ține evidența tranzacțiilor, Bitcoin folosește modelul UTXO, sau Unspent Transaction Output. Este conceput pentru transparență și securitate, în contrast cu modelul de cont al Ethereum, similar conturilor bancare tradiționale și care oferă mai multă flexibilitate. Modelul UTXO este folosit și de monede bifurcate de la Bitcoin, cum ar fi Dogecoin (DOGE), Litecoin (LTC), Dash (DASH) și Bitcoin Cash (BCH).

Decizia de a elimina suportul nativ pentru Bitcoin a stârnit critici în comunitatea online, cu unii utilizatori subliniind impactul asupra adoptării Bitcoin.

“Se presupune că fiecare client este în SUA și poate deschide un cont Coinbase și/sau că fiecare client ar vrea un cont Coinbase? Este ca și cum s-ar dicta că fiecare client trebuie să fie client al Bank of America pentru ca comercianții care au doar conturi la BofA să accepte plăți,” a remarcat un utilizator pseudonim.

Tags:
Write a comment