Solana este o monedă? - monad

Cursuri cripto gratuite.

Semnale FUTURES gratuite.

Solana este o monedă? - monad

Cursuri cripto gratuite.

Semnale FUTURES gratuite.

Articole

“Futures SOL” (Solana) strâng pariuri optimiste record de 1 miliard de dolari

februarie 15, 2024 SOLANA
“Futures SOL” (Solana) strâng pariuri optimiste record de 1 miliard de dolari

Prezentul accent pe poziții lungi indică potențialul pentru o presiune de vânzare la pozițiile lungi, în care investitorii care dețin astfel de poziții lungi simt nevoia de a vinde într-un mediu de piață descendent pentru a-și limita pierderile.

Pariurile pe futuresurile care urmăresc SOL (Solana) au atins un vârf istoric de 1,7 miliarde de dolari în ultima săptămână, cu taurii conducând atacul.

Interesul deschis notional – adică valoarea în dolari blocată în numărul de contracte futures nesoluționate – a crescut cu peste 700 de milioane de dolari începând cu începutul lunii februarie, ajungând la 1,7 miliarde de dolari, cu 400 de milioane adăugate începând cu 8 februarie. Acest lucru depășește cifra de 1,4 miliarde de dolari stabilită la sfârșitul lunii decembrie, recordul anterior, când ecosistemul a fost martorul unei frenezi conduse de o monedă memă.

Datele de la serviciul de monitorizare Coinalyze arată că peste 63% dintre poziții sunt lungi sau pariază pe creșteri ale prețurilor – implicând pariuri optimiste de peste 1 miliard de dolari.

Creșterea interesului deschis reprezintă bani noi sau adiționali care intră în piață în timpul creșterii prețurilor.

Totuși, levierul este o sabie cu două tăișuri. El mărește atât profiturile, cât și pierderile și este cunoscut pentru a injecta volatilitate în piață. Utilizarea unor sume mari de levier poate duce adesea la o mișcare bruscă și rapidă a oricărui token, deoarece o creștere sau o scădere a prețului poate declanșa un eveniment de lichidare.

Prezentul accent pe poziții lungi indică potențialul pentru o presiune de vânzare la pozițiile lungi, în care investitorii care dețin astfel de poziții lungi simt nevoia de a vinde într-un mediu de piață descendent pentru a-și limita pierderile, creând astfel o cascadă de lichidare. O acumulare similară la sfârșitul lunii decembrie a atins un vârf de 1,37 miliarde de dolari – precedând o scădere de la 120 la 83 dolari, sau 30%, în acel moment.

Cu toate acestea, interesul deschis al SOL de 1,7 miliarde de dolari reprezintă totuși mai puțin de 5% din capitalizarea sa de piață de 50,55 miliarde de dolari, ceea ce înseamnă că volatilitatea în futures ar putea să nu aibă un impact de lungă durată asupra prețului spot.

Prețurile SOL au crescut cu 15% în ultimele două săptămâni, conform datelor, conducând creșterea printre celelalte tokenuri majore.

Tags:
1 Comment
Write a comment