Solana este o monedă? - monad

Cursuri cripto gratuite.

Semnale FUTURES gratuite.

Solana este o monedă? - monad

Cursuri cripto gratuite.

Semnale FUTURES gratuite.

Articole

Guvernul SUA Pare Să Se Apropie de Mineritul Bitcoin

februarie 2, 2024 Binance, BITCOIN, Finanțe, Persoane, Piețe
Guvernul SUA Pare Să Se Apropie de Mineritul Bitcoin

Un sondaj al Departamentului Energiei pentru colectarea datelor privind consumul de energie al criptomonedelor ar putea fi utilizat pentru a justifica poziția conform căreia tehnologia blockchain reprezintă o “vătămare publică”.

Departamentul Energiei al SUA (DOE) examinează îndeaproape mineritul Bitcoin (BTC). Este acesta un motiv de îngrijorare?

Mai exact, Administrația Informațiilor Energetice (EIA), o agenție de statistici sub DOE, va efectua un studiu asupra consumului de electricitate al minerilor selectați din SUA în următoarele șase luni, începând de săptămâna viitoare, după ce a emis o “cerere de colectare de date în regim de urgență”.

Având în vedere formularea unei comenzi de “urgență” și poziția critică a administrației actuale față de cripto, mulți se tem că informațiile colectate vor fi folosite pentru a justifica politici potențial dăunătoare pentru industria mineritului. În depunerea publică, EIA menționează posibilitatea de “vătămare publică” ca motiv pentru colectarea datelor.

“EIA este o agenție neutră din punct de vedere politic, care nu formulează, implementează, aplică sau comentează politici”, a declarat purtătorul de cuvânt al EIA, Morgan Butterfield, în răspunsurile prin e-mail către CoinDesk. “Rezultatele din datele pe care le colectăm vor ajuta la informarea direcției noastre viitoare în privința unui proces regulat de aprobare pe termen de trei ani în următoarele șase luni.”

Cu toate acestea, a fi neutr din punct de vedere politic nu înseamnă neapărat că sondajul nu va influența politica. Există suficiente motive să credem că doar prin efectuarea acestui sondaj, EIA pune întrebări despre scopul mai amplu al Bitcoin și dacă acesta aduce beneficii societății, având deja un răspuns în minte.

De exemplu, justificarea pentru ordinul de urgență, acordat de Biroul de Management și Buget, a fost recenta creștere a prețurilor criptomonedei, care a dus la o creștere de peste 50% a valorii bitcoin în câteva luni, ceea ce EIA a afirmat că ar “incentiva mai multe activități de minare de criptomonede, crescând astfel consumul de electricitate.”

“Dată fiind natura emergentă și în continuă schimbare a acestei probleme și pentru că nu putem evalua cuantitativ probabilitatea vătămării publice, EIA simte o urgență de a genera date credibile care ar oferi perspective asupra acestei probleme în evoluție”, a afirmat agenția. Butterfield a declarat că au fost selectate 82 de firme, care operează aproximativ 150 de facilități, pentru a reprezenta “universul companiilor de criptomonede” din țară.

Agenția a indicat o răcire bruscă care a lovit Plattsburg în 2018 pentru a justifica riscurile pe care le presupune cripto pentru public. “Efectele combinate ale creșterii activităților de minare de criptomonede și a sistemelor de electricitate solicitate creează incertitudine crescută în piețele de energie electrică, care ar putea duce la creșteri ale cererii care afectează operațiunile sistemelor și prețurile pentru consumatori”, a scris ea.

De atunci, statul New York a impus o moratoriu de doi ani pentru deschiderea de noi facilități de minerit de criptomonede, cu excepția cazului în care sunt alimentate exclusiv cu energie regenerabilă. Texas, care a beneficiat în mare măsură după ce China a emis o interdicție națională privind mineritul de criptomonede, a încercat și el să încetinească industria minieră. Mineri de cripto din Texas lucrează direct cu operatorul rețelei de energie de stat și primesc bani pentru a reduce activitatea în perioadele de cerere maximă sau în momente de stres în rețea.

Pentru a fi corect, o versiune publică a sondajului arată că EIA pune întrebări destul de rutine firmelor de minerit, inclusiv câte și ce tipuri de chip-uri folosesc, consumul lor de electricitate la facilități și cât este dedicat direct mineritului.

“Ne vom concentra în mod specific asupra modului în care cererea de energie pentru minarea de criptomonede evoluează, vom identifica zonele geografice cu creștere mare și vom cuantifica sursele de electricitate utilizate pentru a satisface cererea de minare de criptomonede”, a declarat agenția într-un comunicat. Rapoartele trebuie depuse în ultima vineri a lunii până la sfârșitul lunii iulie, după care sondajul poate fi reînnoit.

În plus, există un argument că având statistici la nivel înalt precum acestea va aduce beneficii țării și industriei, având în vedere că este informație mai detaliată, direct de la sursă.

Momentan, cel mai bun set de date pe care îl avem pentru amprenta industriei de minerit provine de la Indicele Cambridge Bitcoin al Consumului de Electricitate, care oferă estimări ipotetice a consumului zilnic de

Tags:
Write a comment