Solana este o monedă? - monad

Cursuri cripto gratuite.

Semnale FUTURES gratuite.

Solana este o monedă? - monad

Cursuri cripto gratuite.

Semnale FUTURES gratuite.

Articole

FTX a vândut aproximativ 1 miliard de dolari din Grayscale’s Bitcoin ETF, explicând o mare parte din ieșiri

ianuarie 22, 2024 Binance, Blog, Finanțe, Persoane, Piețe
FTX a vândut aproximativ 1 miliard de dolari din Grayscale’s Bitcoin ETF, explicând o mare parte din ieșiri

Prețul BTC a scăzut de la aprobarea ETF-urilor Bitcoin. În teorie, acum că FTX a terminat de vândut participațiile sale substanțiale, presiunea vânzărilor ar putea scădea, deoarece lichidarea participațiilor unei mase de faliment este un eveniment relativ unic.

Investitorii au vândut mai mult de 2 miliarde de dolari în Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) de la convertirea sa într-un fond tranzacționat la bursă la începutul acestei luni.

O mare parte din această ieșire a fost reprezentată de masa de faliment a FTX care a vândut 22 de milioane de acțiuni, potrivit datelor private revizuite de CoinDesk și a două persoane apropiate de situație.

O serie de ETF-uri spot Bitcoin au început să fie tranzacționate pe 11 ianuarie, după ce Comisia pentru Valori Mobiliare din SUA le-a aprobat în cele din urmă, în urma mai multor ani de amânări. Cu toate acestea, fondul Grayscale exista deja de o decadă – structurat ca un fond închis mai puțin atractiv – și acumulase aproape 30 de miliarde de active când SEC a aprobat conversia sa într-un ETF, alături de aprobarea a 10 ETF-uri Bitcoin nou create.

În timp ce noile fonduri, emise de companii precum BlackRock și Fidelity, au atras fluxuri de capital, miliarde de dolari în Bitcoin au fost retrase din GBTC.

Datele revizuite de CoinDesk sugerează că FTX a contat în mare parte pentru aceasta. Cele 22 de milioane de acțiuni vândute – care au redus deținerea FTX în GBTC la zero – valorau aproape 1 miliard de dolari.

Prețul Bitcoin (BTC) a scăzut de la aprobarea ETF-urilor – o juxtapunere drastică față de speranțele mari pe care oamenii le aveau înainte ca SEC să anunțe decizia sa. ETF-urile Bitcoin au fost prezentate ca o modalitate mult mai ușoară pentru oamenii obișnuiți să investească în Bitcoin, declanșând prognoze extrem de optimiste pentru prețul BTC.

În schimb, prețul Bitcoin a scăzut. În teorie, acum că FTX a terminat de vândut participațiile sale substanțiale, presiunea vânzărilor ar putea scădea, deoarece lichidarea participațiilor unei mase de faliment este un eveniment relativ unic.

Asemenea multor entități mari de tranzacționare crypto, FTX a capitalizat diferența dintre prețul acțiunilor Grayscale Trust și valoarea netă a activului Bitcoin din fond. FTX deținea 22,3 milioane GBTC, evaluate la 597 de milioane de dolari la 25 octombrie 2023, conform unei înregistrări din 3 noiembrie 2023.

Valoarea deținerii FTX GBTC a crescut la aproximativ 900 de milioane de dolari, bazată pe prima zi de tranzacționare a ETF-ului Bitcoin Grayscale pe NYSE Arca pe 11 ianuarie, când a închis sesiunea de tranzacționare la 40,69 dolari.

FTX deținea acțiuni în cinci trusturi Grayscale (precum și aproape 3 milioane de acțiuni într-un trust statutar gestionat de furnizorul ETF Bitwise) într-un cont de brokeraj la ED&F Man Capital Markets, acum cunoscută sub numele de Marex Capital Markets Inc., conform unor înregistrări.

Marex a refuzat să comenteze. Galaxy Digital, o companie specializată în tranzacționarea criptomonedelor care asistă la vânzarea activelor deținute de masa de faliment a FTX, a refuzat și ea să comenteze.

Luni, Alameda Research – o firmă de tranzacționare legată de FTX – a respins voluntar o acțiune în justiție care susținea că Grayscale percepe taxe excesive.

Tags:
Write a comment