Solana este o monedă? - monad

Cursuri cripto gratuite.

Semnale FUTURES gratuite.

Solana este o monedă? - monad

Cursuri cripto gratuite.

Semnale FUTURES gratuite.

Articole

Fidelity devine al doilea emitent de ETF-uri Bitcoin spot care atinge suma de 1 miliard de dolari în intrări.

ianuarie 19, 2024 Binance, BITCOIN, Blog, Finanțe, Piețe
Fidelity devine al doilea emitent de ETF-uri Bitcoin spot care atinge suma de 1 miliard de dolari în intrări.

Fluxurile nete totale din primele cinci zile de tranzacționare ale noilor ETF-uri Bitcoin spot din SUA se situează acum la aproape 1,2 miliarde de dolari. Fidelity s-a alăturat ieri clubului de emitenți ai ETF-urilor, cu intrări de peste 1 miliard de dolari, alături de BlackRock, conform datelor de la BitMEX Research.

Bitwise ocupă în prezent locul al treilea, cu intrări în valoare de 395,5 milioane de dolari, în timp ce Ark Invest/21Shares și Invesco au înregistrat un total de 320,9 milioane și, respectiv, 194,9 milioane de dolari. În total, 10 din cele 11 ETF-uri au atras intrări totalizând aproape 3,4 miliarde de dolari până acum, cu excepția Grayscale, care a înregistrat ieșiri de 2,2 miliarde de dolari. Celelalte fonduri au atras toate mai puțin de 100 de milioane de dolari în total.

ETF-urile Bitcoin spot au înregistrat cea mai semnificativă zi de ieșiri nete de la lansare. În total, ETF-urile Bitcoin spot au consemnat ieșiri nete de 131,6 milioane de dolari ieri – cel mai mare volum înregistrat până acum – cu GBTC depășind cu mult intrările provenite de la celelalte fonduri.

Deși 10 din cele 11 produse ETF au generat un total de 447,9 milioane de dolari în intrări, acest lucru nu a fost suficient pentru a compensa ieșirile de 579,6 milioane de dolari din fondul convertit Grayscale, conform datelor de la BitMEX Research.

ETF-urile Bitcoin spot de la Fidelity (FBTC) și BlackRock (IBIT) au condus intrările de ieri, atrăgând fiecare 177,9 milioane de dolari, respectiv 145,6 milioane de dolari. Invesco (BTCO) a înregistrat a treia cea mai mare intrare a zilei, în valoare de 59 de milioane de dolari, în timp ce Ark Invest/21Shares (ARKB) a adunat 41,8 milioane de dolari, iar Bitwise (BITB) a înregistrat 20,1 milioane de dolari. Fluxurile pentru celelalte ETF-uri au fost stagnante joi.

Ieri a fost a doua zi consecutivă de ieșiri nete, revenind la intrările nete de 474 de milioane de dolari miercuri. Marți s-au înregistrat, de asemenea, ieșiri de 40,5 milioane de dolari, comparativ cu intrările de 229,4 milioane de dolari în a doua zi și 628,5 milioane de dolari în prima zi.

Grayscale, BlackRock și Fidelity continuă să domine volumul de tranzacționare și activele sub administrare (AUM) în sectorul ETF-urilor Bitcoin SPOT. ETF-urile Bitcoin SPOT ale Grayscale, BlackRock și Fidelity au menținut supremația în volumul de tranzacționare ieri, înregistrând aproape 2,1 miliarde de dolari în volum pentru toate fondurile. Aceasta se adaugă la un total cumulat care se apropie de 14 miliarde de dolari, conform datelor de la Yahoo Finance compilate de The Block.

Fondul GBTC al Grayscale a contribuit cu aproape 1,1 miliarde de dolari la volumul de tranzacționare de joi, în timp ce fondurile IBIT ale BlackRock și FBTC ale Fidelity au generat, respectiv, 416 milioane de dolari și 367 milioane de dolari.

Marile trei companii domină și în ceea ce privește gestionarea activelor, conform celor mai recente date compilate de către The Block. GBTC se remarcă cu active sub administrare (AUM) de 25,6 miliarde de dolari, în timp ce IBIT și FBTC dețin 1,1 miliarde de dolari, respectiv 875 de milioane de dolari.

Pentru a pune lucrurile în perspectivă, Gabor Gurbacs, Directorul Strategiei de Active Digitale de la VanEck, afirmă: „ETF-urile Bitcoin sunt o forță a naturii. Au atras de 25 de ori mai mult decât rezervele de bitcoin ale El Salvadorului, echivalentul activelor de bitcoin pe care le are Tether în rezervă, reprezentând 39% din cele 8 miliarde de dolari ale MicroStrategy și depășind ETF-urile de argint… și toate acestea într-o singură săptămână.

Prețul Bitcoin a înregistrat o ușoară scădere, coborând sub 41.000 de dolari ieri. Pe fondul ieșirilor nete din ETF-urile Bitcoin spot, înainte de a se redresa temporar. În prezent, Bitcoin se tranzacționează la 41.379 de dolari, potrivit paginii de prețuri The Block — o scădere de 3% în ultimele 24 de ore și de aproximativ 10% față de momentul lansării ETF-urilor joia trecută.

Cea mai mare criptomonedă după capitalizarea de piață ar putea fi supusă unei presiuni adiționale asupra prețului său, în cazul în care investitorii GBTC continuă să își realizeze profiturile, conform analiștilor de la JPMorgan. Săptămâna trecută, JPMorgan estima retrageri de până la 3 miliarde de dolari din GBTC, deoarece investitorii speculativi erau susceptibili să își încaseze profiturile.

Dacă estimarea anterioară de 3 miliarde de dolari se confirmă și având în vedere că deja au fost retrase 1,5 miliarde de dolari, s-ar putea să mai fie încă 1,5 miliarde de dolari care să iasă din spațiul Bitcoin prin realizarea de profituri din GBTC, punând astfel presiune suplimentară asupra prețurilor Bitcoin în săptămânile viitoare”, au scris analiștii JPMorgan condusi de Nikolaos Panigirtzoglou într-o notă joi.

Investitorii GBTC, care în ultimul an au achiziționat acțiunile fondului la un discount semnificativ față de valoarea activului net pentru a se poziționa în vederea unei posibile conversii în ETF, “au realizat profituri complete după conversia în ETF, ieșind complet din spațiul Bitcoin în loc să treacă la ETF-urile spot Bitcoin mai ieftine”, au adăugat analiștii.

Tags:
Write a comment