Solana este o monedă? - monad

Cursuri cripto gratuite.

Semnale FUTURES gratuite.

Solana este o monedă? - monad

Cursuri cripto gratuite.

Semnale FUTURES gratuite.

Articole

Comercianții de Bitcoin caută protecție împotriva scăderii prețurilor pe măsură ce se apropie termenul limită al ETF: Deribit

ianuarie 10, 2024 BITCOIN, Blog, Finanțe, Persoane, Piețe
Comercianții de Bitcoin caută protecție împotriva scăderii prețurilor pe măsură ce se apropie termenul limită al ETF: Deribit

Comercianții caută protecție împotriva unei potențiale scăderi a prețului bitcoin (BTC), a declarat luni directorul comercial al Deribit, Luuk Strijers.
„Put-urile sunt supracumpărate și apelurile sunt vândute, indicând că piața caută protecție împotriva potențialelor scăderi de preț”, a declarat Strijers pentru CoinDesk într-un interviu.

Opțiunile de vânzare permit cumpărătorilor să profite sau să se acopere împotriva scăderii prețului activului. Opțiunile de apel permit cumpărătorilor să profite de pe urma creșterii prețurilor. Pe Deribit, un contract de opțiuni reprezintă un BTC.

Declinul de o lună a apelului BTC a devenit negativ în ultimele 24 de ore, atingând un minim de -2,69% pentru prima dată după 13 octombrie, conform datelor urmărite de Amberdata. Declinurile de o săptămână, două și trei luni au devenit, de asemenea, negative, pentru a arăta o cerere reînnoită pentru a se proteja împotriva slăbiciunii bitcoin. Skew măsoară diferența de cerere pentru call-uri și put-uri.
Poate că comercianții se așteaptă ca bitcoinul să scadă într-o mișcare clasică „sell the fact” în urma aprobării foarte așteptate de către SEC a ETF-urilor bitcoin spot miercuri mai târziu. Unii ar putea fi îngrijorați de o potențială întârziere a aprobărilor.
Criptomoneda a crescut cu peste 60% de la începutul lunii octombrie, în mare parte ca urmare a așteptărilor de la U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) să dea undă verde la unul sau mai multe ETF-uri spot la începutul anului 2024. „Cumpărați zvonul, vindeți fapta”, un vechi zical de pe Wall Street, reprezintă ideea că comercianții tind să cumpere un activ în așteptarea unor știri pozitive, în cele din urmă închizându-și pozițiile odată ce vestea este confirmată.
Așa-numitele ETF-uri spot care investesc în bitcoin, mai degrabă decât în ​​futures, sunt de așteptat să deschidă calea pentru adoptarea în masă, stimulând evaluarea de piață a criptomonedei.
„Așteptăm intrări de 50 de miliarde de dolari – 100 de miliarde de dolari în ETF-urile bitcoin în 2024, deschizând potențialul ca BTC să atingă nivelul de 200.000 de dolari până la sfârșitul lui 2025”, a spus Standard Chartered într-o notă către clienți pe 8 ianuarie.

DVO scade
Indicele de volatilitate anticipat al bitcoin al Deribit (BTC DVOL), care calculează volatilitatea implicită anuală de 30 de zile a bitcoin sau așteptările pentru turbulența prețurilor în următoarele patru săptămâni din datele despre opțiuni, a scăzut cu zece puncte de la 73% la 63% de luni.



Strijers a spus că comercianții au vândut apeluri și spread-uri de apeluri în contractele care expiră în ianuarie, conducând DVOL.
Rețineți că valorile de volatilitate implicită pe termen scurt, cum ar fi indicatorul de șapte zile, rămân ridicate peste 100 sau 50 de puncte peste DVOL, semnalând așteptările privind turbulența prețurilor imediat după decizia SEC.

The DVOL has come off ten points since Monday. (Deribit)

Tags:
Write a comment