Solana este o monedă? - monad

Cursuri cripto gratuite.

Semnale FUTURES gratuite.

Solana este o monedă? - monad

Cursuri cripto gratuite.

Semnale FUTURES gratuite.

Articole

Scăderea cu 75% a Volumului de Tranzacționare al ProShares Bitcoin ETF Pe Măsură ce Atenția Se Îndreaptă către ETF-urile Spot

ianuarie 22, 2024 BITCOIN, Blog, Finanțe, Persoane, Piețe
Scăderea cu 75% a Volumului de Tranzacționare al ProShares Bitcoin ETF Pe Măsură ce Atenția Se Îndreaptă către ETF-urile Spot

Observatorii susțin că BITO va rămâne o componentă esențială a pieței ca instrument de protecție pentru participanții autorizați asociați cu ETF-urile spot lansate recent.

Volumul de tranzacționare al ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO), cel mai important fond de investiții tranzacționat în bursa Bitcoin (BTC) și bazat pe contracte futures, a înregistrat o scădere semnificativă odată cu debutul tranzacționării ETF-urilor care investesc direct în criptomonede în SUA la 11 ianuarie.

Joi, acțiunile BITO în valoare de puțin peste 500 de milioane de dolari au schimbat proprietarii pe NYSE, înregistrând o scădere de 75% față de recordul de 2 miliarde de dolari înregistrat la 11 ianuarie, conform datelor urmărite de casa de schimb crypto Coinbase. În același timp, BITO a înregistrat un flux net de ieșire de peste 270 de milioane de dolari în aceeași perioadă, conform sursei de date ETF.com.

Între timp, cele 11 ETF-uri spot au înregistrat un volum de tranzacționare cumulat de 14 miliarde de dolari în prima săptămână, o cifră mai mare decât toate celelalte ETF-uri lansate în 2023, conform Coinbase. Aceste fonduri au adunat peste 1,2 miliarde de dolari într-o săptămână de la lansare.

Aceste ETF-uri spot investesc în Bitcoin, permițând investitorilor să obțină expunere la criptomonede evitând inconveniențele asociate cu stocarea acestora și sunt considerate o alternativă mai bună la ETF-urile bazate pe contracte futures precum BITO. Deoarece BITO investește în contractele futures CME BTC, trebuie să rotească contractele care expiră în altele noi, suportând “costurile de rulare”, care afectează performanța fondului pe termen lung.

Cu toate acestea, structura de creare a numerarului a ETF-urilor spot va asigura probabil că ETF-urile bazate pe contracte futures rămân relevante, conform unor observatori.

ETF-urile sunt create și răscumpărate în două moduri: prin crearea în natură și prin numerar. În primul caz, când emitentul ETF dorește să creeze acțiuni noi, participantul autorizat (AP) cumpără valorile mobiliare subiacente care alcătuiesc ETF-ul și le livrează emitentului în schimbul unui bloc de acțiuni ETF, care pot fi vândute pe piața deschisă. Procesul funcționează invers când ETF-ul dorește să răscumpere acțiuni.

Procesul rămâne același în structura de creare numerar, cu excepția faptului că participanții autorizați furnizează numerar emitentului, iar apoi emitentul cumpără activul real.

Acest lucru expune participanții autorizați – instituții și firme de market-making – la riscul fluctuațiilor prețului Bitcoin între momentul în care primesc ordine de cumpărare și momentul în care emitentul cumpără activul pentru a crea acțiuni noi. Prin urmare, se presupune că participanții autorizați vor proteja riscul cu produse reglementate precum BITO și contractele futures CME, conform unor observatori.

Nu este neobișnuit ca un AP să recurgă la produse reglementate precum BITO pentru a-și proteja pozițiile (numite și delte), deoarece aceștia pot să nu aibă conturi la CME futures sau nu sunt permiteți să atingă bitcoin-urile din motivele lor de conformitate. Acest lucru este în general considerat un proxy bun dacă nu pot executa contracte futures Bitcoin CME sau chiar Bitcoin direct”, a declarat Laurent Kssis, un consilier de tranzacționare cu criptomonede la CEC Capital și fost market-maker pentru ETF-uri, pentru CoinDesk.

“Riscul de a fi expus sau nehedgat este foarte mare, așa că BITO va oferi o acoperire decentă, deși nu este o hedge perfect, deoarece există slippage și un cost semnificativ pentru a cumpăra BITO”, a adăugat Kssis. “Dar mulți AP-uri nu vor avea de ales (deoarece nu pot cumpăra Bitcoin sau nu le este permis să le atingă de către departamentul lor de conformitate) sau chiar nu vor avea infrastructura, adică custode, sau sistemul de birou pentru a-și reconcilia pozițiile.”

David Duong, șeful cercetării instituționale la Coinbase, a declarat în buletinul săptămânal că, în ciuda declinului recent al volumului BITO, acesta va rămâne o “parte integrală a spațiului ETF-urilor Bitcoin.”

Tags:
Write a comment